Purim – O Soartă Norocoasă

Printre toate zilele din an există o zi specială, care se numește „Purim” din cuvântul „ Soartă” (Pur), șansa ca să câștigi un premiu, să ai noroc. Pe de o parte, trebuie să sperăm la o soartă fericită și să ne pregătim pentru ea, dar pe de altă parte, totul vine de sus și depinde de Creator, de felul în care El va face această sărbătoare, această zi pentru noi.

De fapt, nu vorbim despre o sărbătoare, ci despre o stare spirituală deosebită, care este deasupra a tot ceea ce ne putem pregăti. De aceea se numește Purim, ca un desen al sorții, care determină cine are noroc.

Ni se cere să dăm „trezirea de jos”, adică speranța că vom fi răsplătiți cu o mare lumină și, ca urmare, o mare corectare a dorințelor noastre. De asemenea, trebuie să avem puterea de a primi această mare lumină pentru a dărui și pentru a atinge întreaga creație, întreaga stare a corecției finale, care deja așteaptă să ni se dezvăluie.

Chiar dacă spiritualitatea este deasupra timpului și spațiului, cu toate acestea, există simboluri ale fenomenelor spirituale în lumea noastră și, prin urmare, există o iluminare specială în aceste zile pe care o putem folosi. Prin urmare, atunci când studiem articole despre sărbătoarea Purim în acea zi, și noi devenim încorporați în această lumină specială care ne poate influența și ne poate avansa.

Sărbătoarea Purim este dedicată evenimentelor care au avut loc în urmă cu două mii și jumătate de ani în Babilonul Antic, când ministrul regal Haman a decis să-i distrugă pe toți evreii. Evreii (Yehudim) reprezintă dorința de conectare, de unitate, iar Haman este o forță interioară care ne împiedică să ne unim, adică rezistă corectării.

Trebuie doar să tânjim să fim împreună, deasupra dorinței egoiste, în ciuda rezistenței acesteia. Totul depinde de cât de mult vom reuși să menținem această unitate, în ciuda tuturor tulburărilor care sunt atât de masive astăzi, vin din cel mai de jos grad și ne afectează însăși existența pornind de la viața obișnuită și până la culmile spirituale. Dar, totuși, vrem să fim împreună și să acoperim toate crimele cu dragoste.

În ciuda faptului că pot exista dezacorduri și chiar ură între prieteni, tot ne dorim să fim în aceeași inimă cu ei. Crimele sunt trimise de Creator și vrem să ne ridicăm deasupra lor cu ajutorul conexiunii noastre și îi cerem Creatorului putere pentru aceasta.

Cu toată rezistența și respingerea noastră, vrem totuși să ne unim astfel încât toate plusurile și minusurile, toate forțele de conectare și separare, să se adune laolaltă, adică să fie construit un Kli în care Creatorul va fi revelat. Dacă construim conexiuni mai presus de separare, atunci câștigăm mult.

Principalul lucru este să cerem conexiunea între toți și revelarea unei singure forțe care ne va uni. Conectarea cu prietenii este cea mai corectă acțiune și ne îndrumă către corectarea finală. Creatorul a rupt intenționat sufletul comun și trebuie să Îi cerem să-l conecteze înapoi.

Prin urmare, depunem toate eforturile pentru a ne conecta și descoperim că suntem complet incapabili de a face orice acțiune către conexiune, de la cea mai mică până la cea comună, cea mai mare. Apoi îi cerem ajutor Creatorului. În acest fel, ne corectăm Kli-ul agățându-ne de Creator în toate modurile care au fost dezvăluite în interiorul spargerii și, astfel, ajungem la corecția finală.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 3/16/22, “Purim

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed