Putem doar să cerem

558Omul trebuie să fie convins de neputința lui completă, trebuie să fi pierdut orice speranță pentru a ajunge la spiritualitate prin propriile sale forțe. Aceasta este o concluzie foarte importantă și este nevoie de mult timp pentru ca cineva să înțeleagă că nu există nici măcar o calitate în el cu care să poată reuși, cu excepția singurei șanse pe care Creatorul i-a lăsat–o şi anume, legătura cu El.

Singurul lucru pe care îl poate face omul este să ceară și nimic altceva! În orice altceva sunt doar un animal și doar un fir mic mă conectează cu Creatorul. Prinzând acest fir subțire, pot urca de la nivelul unui animal la cel al omului.

Această descoperire poate dura ani de zile pentru ca cineva să înțeleagă și să înceapă să ceară. El cere doar un singur lucru: forța dăruirii. Vreau să dăruiesc prietenilor mei, să dăruiesc Creatorului; Nu vreau să rămân un animal, vreau să devin bărbat.

Și aici apare o întrebare. De ce am nevoie de nivel de om? Care este intenția mea? Este neplăcut pentru mine să fiu la nivel animat sau vreau să dărui? Poate sper că la nivelul spiritual va fi mai bine pentru mine, pentru egoismul meu? Acest lucru trebuie încă clarificat pentru a trece granița de la lumea corporală la cea spirituală.

Din lecția zilnică de Cabala 05.03.2021, „Totul este obținut prin puterea rugăciunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: