“Putem fi sălbatici în secolul 21?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Putem fi sălbatici în secolul 21?

Natura nu ne va lăsa să rămânem sălbatici în secolul XXI. Ne dezvoltă din ce în ce mai mult prin suferință.

Natura ne va provoca cu o suferință atât de mare încât va trebui să ne dăm seama de egoismul nostru – dorința de a ne bucura în detrimentul celorlalți și al naturii – ca sursă a problemelor și crizelor noastre. Dacă vrem să fim salvați din crize și dezastre iminente, care ne amenință pe noi și întreaga noastră existență, atunci va trebui să scăpăm de egoismul nostru și să ajungem la conexiuni altruiste complet diferite.

Diferența dintre o existență dizarmonică și armonioasă nu provine din dezvoltarea tehnologică și industrială, ci din ascensiunea de la nivelul egoist al relațiilor dintre noi la nivelul altruist.

Vom înțelege apoi că lumea este un sistem unificat și că aparținem unui singur organism și suntem obligați să ne tratăm reciproc în mod corespunzător. În consecință, vom crea o ființă umană care este cu adevărat cultă, educată, minunată și modernă – într-un sens complet nou în ceea ce privește modul în care înțelegem în prezent acești termeni.

Dacă încă suntem egoiști unul față de celălalt și fiecare are încă o considerație de sine, atunci înseamnă că fără îndoială, suntem încă blocați în peșterile noastre respective.

Bazat pe o emisiune “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed