„Putem învăța de la evrei cum să ne unim?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Putem învăța de la evrei cum să ne unim?

A existat odată o dispută puternică între David Ben-Gurion și Moshe Sharet. Sharet a spus: „Ce vor spune națiunile?” Și Ben-Gurion a răspuns: „Nu contează ce vor spune națiunile. Important este ce vor face evreii.”

Sunt de acord cu afirmația lui Ben-Gurion, dar cu condiția ca evreii să dorească cu adevărat să obțină unitatea. Nicio națiune sau altă opinie nu ar conta atunci pentru noi. Am acorda prioritate unității noastre față de orice altceva.

Evreii au capacitatea de a aduce lumii condiția de a trăi în unitate. De asemenea, suntem urâți și învinovățiți pentru că suntem răi. Există un sentiment comun față de noi că deţinem un fel de temelie, o forță care poate aduce beneficii lumii, dar pe care o păstrăm pentru noi înșine.

În ciuda succesului disproporționat al evreilor în domenii precum știința, medicina și tehnologia, de exemplu, cantitatea disproporționată de premii Nobel pentru pace pe care evreii le primesc, vedem că asta nu duce la niciun fel de iubire specială pentru evrei.

Poporul evreu trebuie să aducă întregime, iubire și unitate lumii, iar dacă nu reușim să facem acest lucru, atunci nimic altceva din ceea ce facem nu contează.

Pe scurt, este important să ne unim și să răspândim unitatea în lume prin exemplul și învățătura noastră, pentru ca toată lumea să știe că viitorul lor bun depinde numai de unitate. Atunci vom fi martori cu toții în practică a ceea ce înseamnă a fi „lumină pentru națiuni”.

Bazat pe videoclipul „Disputa dintre Ben-Gurion și Moshe Sharet – Răspunsul unui cabalist” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed