Puterea intenției de a dărui

509Creația creată inițial de Creator a fost foarte mică. Dar când a continuat să se dezvolte și să crească, a manifestat o dorință de a deveni asemenea Creatorului, care nu era a sa. Aceasta depinde de Creator și se numește punctul din inimă.

Acest punct crește treptat, ceea ce determină creșterea dorinței egoiste. Așa ne dezvoltăm într-o stare numită 13 ani, 20 de ani, adică anii nominali ai dezvoltării noastre.

Astfel, ajungem într-o stare de a dori cu orice preț să ne îndepărtăm de dorința noastră egoistă inițială, pe care deja o simțim opusă Creatorului.

Vrem să devenim ca El, adică să ne schimbăm dorința egoistă de a primi. Dar nu o putem schimba pentru că așa a făcut-o Creatorul. Deci, ce putem adăuga la ea? Intenția de a dărui.

Aceasta este sarcina noastră: să primim de la Creator calitatea dăruirii, care se va simți în noi ca o intenție de a dărui. Este ca și cum am primi asupra noastră amprenta Creatorului. Dorințele noastre rămân, dar vor fi guvernate de intenția de dragul dăruirii.

Această intenție de la zero, numită restricția (Tzimtzum) dorinței de a primi, va continua să se dezvolte. Dorința de a primi va crește, iar dorința de a dărui va crește deasupra ei.

Astfel, în natura noastră, în dorința de a primi, vom putea crește mereu în asemănarea cu Creatorul, deoarece intenția noastră va fi îndreptată spre dăruire. Cu alte cuvinte, vom continua să ne dezvoltăm ca creaturi în dorința de a primi și la fel de asemănători cu Creatorul în intenția de a dărui.

Acesta este procesul dezvoltării noastre până când putem îmbrăca toate dorințele egoiste care apar în noi într-o intenție de dragul dăruirii. Acesta este drumul pe care trebuie să-l parcurgem.

În prezent, începem treptat. Cel mai important lucru este că fiecare dintre noi este gata să-l ajute pe celălalt. Pentru că, de fapt, aceasta este construirea de sine în asemănarea cu Creatorul. Ajutându-i pe alții, ne construim pe noi înșine în asemănarea cu Creatorul. Nu este ca în lumea noastră egoistă. Dimpotrivă, dăruirea reciprocă, ajutorul reciproc în spiritualitate este propria sa structură.

Din Convenția „Arava” în Europa — Lituania 2022, Lecția 2, 7/24/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: