Puterea revigorantă a Luminii

La finalul zilelor. Predicțiile evreilor cu privire la viitorul omenirii: ”Semnele ce indică salvarea iminentă: Mesia nu va veni până când forța lui Israel nu se stinge”.

În munca spirituală, trebuie să fii complet deziluzionat de capacitatea de a acționa independent și de a decide lucruri și evenimente. Totul se petrece doar cu ajutorul forței superioare.

Toată lumea va trebui să simtă și să realizeze că nu avem nimic de a face cu acțiunea de corectare. Chiar dacă putem planifica anumite acțiuni, nu suntem implicați în ele pentru că suntem influențați de forța superioară care coboară și ne corectează.

Eforturile noastre contribuie doar la realizarea faptului că procesul este dincolo de noi. Forța care coboară asupra noastră de la nivelul următor nu are de-a face cu noi. Senzația că este imposibil de a acționa prin noi înșine este, de fapt, o recompensă pentru eforturile noastre.

Conștientizarea noastră completă a faptului că aceasta este forța superioară care are un impact asupra noastră, este condiția de bază de a fi sub influența ei. Puterea sa este, în final, importantă, deoarece arată o nouă etapă, nivelul următor.

Comentariu: Este vorba despre o condiție foarte crudă și dureroasă.

Răspuns: Dimpotrivă, este o bucurie, deoarece noi o simțim ca o eliberare. Ne debarasăm de responsabilitatea de a planifica și calcula evenimentele care apar în viețile noastre.

Întrebare: Sunt eliberat de propriile mele griji?

Răspuns: Nu, încetați să vă faceți griji cu privire la voi mult timp înainte  ca să atingeți această stare. Simțiți, pur și simplu, o dorință care este absolut incapabilă de a acționa de la sine, ca și cum ar fi materie moartă neînsuflețită.

Doar în ceea ce privește starea următoare, pe care o definiți ca moartă spiritual, sunteți în măsură să vă transformați în argilă în mâinile sculptorului. Doar Creatorul poate să ne facă să trecem la etapa următoare și să ne dea apa care dă viață. Pământul (dorința) este mort fără apă (Lumina de Hassadim) . Atunci când se întâmplă acest lucru, veți fi reînviat și veți trece la etapa următoare.

Din kab.tv, ”Mesia va veni?”, 14.11.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: