“Puterea unității: nevoia de a transforma relațiile Israelului în interior și în exterior” (Times of Israel)v

Michael Laitman în Times of Israel: “Puterea unității: nevoia de a transforma relațiile Israelului în interior și în exterior

Pe de o parte, ne aflăm într-o situație în care după ce am fost atacați cu brutalitate, trebuie să ripostăm conform principiului: „Dacă cineva vine să te omoare, ridică-te și ucide-l mai întâi”. Adică, din moment ce am fost loviți, trebuie să ne apărăm și să ripostăm. Aceasta face parte din corectarea noastră.

Am fost într-o situație de a asigura populația din Gaza și totuși s-a dovedit a fi un amestec inflamabil și exploziv pe care îl ținem alături. O astfel de configurație este inacceptabilă oriunde în lume. A sosit astfel momentul să ne ocupăm de acest teritoriu, altfel pe viitor va trebui să ne ocupăm de el la scară mai mare.

Cu toate acestea, este doar un front împotriva noastră și vedem națiuni din jurul nostru care doresc distrugerea noastră, de la Hezbollah în nord, până la Houthi din Yemen și desigur, Iran. Deci, în timp ce ne apărăm în starea actuală din necesitate, trebuie să ne amintim că în cele din urmă există o singură acțiune pe care o putem face pentru a rezolva aceste multe tensiuni: noi, poporul Israel, avem nevoie de pace, unitate și înțelegere între noi. Vor înceta atunci tensiunile nu numai cu vecinii noștri, ci în general toate problemele și crizele vor dispărea apoi din lume.

Discutaţi în mod regulat despre necesitatea unității poporului Israel, deoarece am încredere că așa ne putem aduce pe noi înșine și lumea într-o stare mai bună.

Miezul presiunilor teribile cu care se confruntă Israelul din partea vecinilor săi se datorează faptului că nu dăm lumii ceea ce trebuie să dăm.

Ce trebuie să dăm lumii? Trebuie să oferim un exemplu strălucitor de unitate.

Dacă ne angajăm în acte de ură între noi, cum ar fi protestele și demonstrațiile cu care ne-am ocupat pe tot parcursul anului până la tragicele atacuri din 7 octombrie, atunci dezbinarea noastră internă se va reflecta înapoi la noi de la alți oameni și națiuni. Cu alte cuvinte, ura noastră interioară, care a izbucnit înainte de război, a dus la acest război în care ne aflăm acum și la felul în care dușmanii noștri se comportă cu noi.

În principiu, dușmanii noștri nu sunt dușmani. Le permitem atitudinea și acțiunile față de noi prin atitudinea noastră unul față de celălalt.

Trebuie astfel să ne convingem că trebuie să ajungem la o iubire comună unul pentru celălalt. Apoi, va fi calmul: nici un popor sau națiune nu va mai dori să se ridice împotriva noastră.

Pacea cu vecinii noștri și cu lumea în general depinde de modul în care noi, cele câteva milioane de evrei care trăiesc aici, ne putem construi într-o societate unită care să înflorească cu relații de considerație reciprocă, iubire, sprijin și încurajare. Tora discută despre misiunea noastră ca atare și sunt sigur de ea de zeci de ani.

Este scris că „nici o nenorocire nu vine în lume decât pentru Israel” (Yevamot 63). Atacurile de pe 7 octombrie au fost cele mai grave pe care le-am îndurat de la Holocaust, iar dacă nu reușim să învățăm să trăim cu un spirit unit care să existe între noi – slujind astfel și acest spirit unificat al lumii – atunci ne putem aștepta la atacuri și războaie și mai grave în viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed