Rabash deschide calea pentru noi

Baal Hasulam, Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot: Prin urmare, veniți și vedeți cât de recunoscători ar trebui să fim profesorilor noștri, care ne împărtășesc luminile lor sacre și își dedică sufletul pentru a face bine sufletelor noastre. Ei stau la mijloc între calea chinurilor dure și calea pocăinței. Ei ne mântuiesc de lumea de jos, care este mai grea decât moartea și ne obișnuiesc să ajungem la plăcerile cerești, la blândețea sublimă și la plăcerea care este partea noastră și care ne așteaptă de la bun început, așa cum am spus mai sus. Fiecare dintre ei operează în generația sa, în conformitate cu puterea Torei sale și a sfințeniei.

Înțelepții noștri au spus deja: „Nu aveți o generație fără cei ca Avraam, Isaac și Iacob.”

În ziua de pomenire a marelui Cabalist, învățătorul nostru Rabash, nu ne adâncim în amintiri și nu ne mâhnim cu privire la trecerea lui, așa cum se obișnuiește în lumea corporală, care este departe de adevăr. Percepem această zi ca o oportunitate de a ne conecta și mai puternic, de a ne analiza și de a ne apropia astfel de rădăcina noastră.

Rabash este revelarea Creatorului pentru noi, într-o anumită formă și cu o anumită forță.

Vrem să mulțumim Creatorului pentru că ne-a trimis un astfel de mesager, prin care El ne-a deschis posibilitatea să ne apropiem de forța superioară, să ne corectăm și să devenim asemănători cu Creatorul. Prin Rabash, ne atașăm de Creator, pentru că este un pas intermediar între noi și Creator. Datorită lui Rabash, existăm spiritual, iar prin Rabash, primim tot ceea ce este necesar pentru ascensiunea noastră spirituală.

Rabash ni se dezvăluie ca un sistem care ne conectează la Creator, prin intermediul căruia ne putem realiza și aborda adevărul. Prin urmare, nu ne amintim imaginea externă a unei persoane și obiceiurile sale pământești, ci îl considerăm, în primul rând, ca pe o revelație specială a Creatorului, care s-a manifestat în această formă pentru noi. Și, cu cât îl cinstim mai mult pe Rabash, cu atât ne apropiem de Creator, prețuind revelația specială pe care Creatorul a făcut-o prin el. Astfel, forța superioară numită „Rabash”, devine importantă pentru noi, conectându-ne cu Creatorul și apropiindu-ne de El.

Într-o anumită măsură, această revelare a Creatorului s-a manifestat într-o formă externă și apoi a dispărut. În ciuda acestei dispariții externe, a acestei purificări, trebuie să ne purificăm noi, înşine și să ajungem la o conexiune cu Rabash, cu această rădăcină spirituală ca nivelul nostru superior, prin care ne putem conecta cu Creatorul.

Creatorul acționează prin suflete speciale asupra unui anumit număr de suflete inferioare. Este ca și cum creierul trimite o comandă către un organ important, astfel încât acesta să transmită semnale către diverse celule corporale aflate sub controlul său, ghidându-le comportamentul. Rabash, succesorul lui Baal HaSulam în generația noastră, a devenit un punct de cotitură pentru noi, o sursă a unei metode practice și moderne de ascensiune spirituală.

Prin urmare, trebuie să înțelegem înălțimea acestui dar, care ni s-a oferit, prin posibilitatea de a-l contacta și de a absorbi astfel de la el metoda potrivită timpului nostru și de a o realiza.

Cât de recunoscători ar trebui să fim profesorului nostru Rabash al cărui suflet, în partea sa de realitate, a fost atât de mare, încât a fost capabil să formeze și să ne transmită întreaga metodă de corectare? Fără Rabash, ar fi fost extrem de dificil sau chiar imposibil să atingem lumea spirituală. 1 (Minutul 6:10)

Forța superioară se răspândește în sistemul Adam HaRishon, dezvăluindu-se de Sus în jos, animând tot mai multe părți ale sufletului. Iar când lumina trebuie să se răspândească către straturile inferioare ale sistemului, pentru a reînvia organele următoare ale corpului lui Adam HaRishon în lanț, atunci este o nevoie a părților superioare speciale ale sistemului să se includă în această lucrare.

Iar dezvoltarea are loc de Sus în jos și, prin urmare, atunci când o anumită etapă inferioară se dezvoltă, ea provoacă modificări în toate etapele superioare. Și orice corectare este destinată numai trezirii sufletelor cele mai joase, numite „ultima generație”, pentru a le aduce și pe ele în asemănare cu Creatorul.

Rabash simbolizează o forță globală imensă și care acționează asupra întregii noastre generații. Iar nouă nu ne rămâne decât să implementăm metoda lui Baal HaSulam, pe care Rabash ne-a transmis-o și ne-a explicat-o. Prin urmare, studiem articolele lui Rabash pentru a ne imagina lumea ca pe un sistem general pe care să-l realizăm corect, iar Rabash ne conduce către aceasta prin cea mai practică formă. 2 (Minutul 8:30)

Baal HaSulam ne este dezvăluit, dar nu ca un ghid, ci ca un om de știință, care a atins întregimea creației, de la începutul până la sfârșitul ei și dincolo. Rabash ne ia de mână, aşa cum ia un adult mâna unui copil și ne conduce pe această cale, până la sfârșitul corectării. El deschide calea pentru noi și merge alături de noi.

Sufletele grele, grosiere, care sunt dezvăluite în generația noastră, nu ar putea să se contopească cu Creatorul fără metoda revelată nouă de Rabash. La urma urmei, el ne explică cum să realizăm stările despre care ne scrie Baal HaSulam.

Baal HaSulam scrie despre nivelurile superioare și stările superioare ca un cercetător științific. Pe când Rabash ne vorbește mai mult, dar nu despre pașii înșiși, ci despre munca interioară pe care o persoană trebuie să o facă pentru a-i realiza, adică despre mijloace, ca mediul, unificarea și auto-anularea.

În cărțile sale, Baal HaSulam descrie întregul sistem superior, dar acestea nu sunt manuale cu care te poți înălţa. Este ca un compozitor care a scris o simfonie. Mai întâi trebuie să învățăm notele muzicale și să stăpânim tehnica interpretării cântecului, înainte de a putea citi această partitură și să o redăm. Iar pentru a face acest lucru, avem nevoie de o altă persoană, de un alt profesor, iar Rabash a devenit un astfel de profesor pentru noi, conducându-ne pe tot parcursul.

Fără explicațiile sale, am putea fi derutaţi de învățăturile lui Baal HaSulam, interpretându-le în mod incorect, oricât de mult ne permite imaginația noastră. Cu toate acestea, dacă punem în aplicare instrucțiunile lui Rabash, care ne permit să împlinim o astfel de realizare, atunci vom începe să înțelegem scrierile lui Baal HaSulam. 3 (Minutul 19:30)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/3/19, „Ziua Memorială a lui Rav Baruch Shalom Halevi Ashlag (Rabash)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed