“Rădăcina rasismului” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Rădăcina rasismului

Când încercăm să facem față rasismului, trebuie să căutăm rădăcina lui. Nu are rost să încercăm să dezrădăcinăm rasismul împotriva oricărei grupări etnice sau a culorii pielii, dacă nu îi eliminăm sămânța. Din păcate, nu o putem scoate din moment ce sămânța rasismului, a violenței și a oricărui tip de discriminare este natura umană. Natura umană – despre care s-a spus că este rea din tinerețea noastră – este egoismul complet, nepotolit, primirea pentru sine în forma sa cea mai rea.

Soluția pentru rasism este să prețuim, să păzim și să îmbrățișăm unicitatea fiecăruia ca fiind a noastră.

Nu sunt doi oameni la fel. Negri, albi, galbeni și roșii, bărbați și femei, înalți și scunzi, grei și ușori, veseli și sumbri, agitați și naivi, optimiști și pesimiști, acestea sunt toate trăsături care compun cine suntem ca oameni, trăsături care, în mare parte, nu le putem schimba. Există atât de multe combinații a atâtor trăsături, încât două persoane nu sunt la fel.

Cu toate acestea, problema nu este că suntem diferiți. Problema este că urâm ceea ce este diferit de noi la alți oameni, și iubim ceea ce este similar cu noi în ei. Și din moment ce devenim din ce în ce mai egocentrişti, vedem oamenii ca fiind din ce în ce mai diferiți de noi înșine. Acesta este motivul pentru care ura dintre oameni nu va scădea; va continua să crească până când nu vom putea suporta nici măcar o singură persoană, deoarece acea persoană este într-o manieră mică, nedetectabilă, diferită de noi.

Dar de unde provin diferențele dintre noi?

Înțelepciunea Cabala explică faptul că realitatea constă din două dorințe de bază: dorința de a dărui și dorința de a primi. Aceste două dorințe interacționează, deoarece dorința de a dărui are nevoie de un receptor și dorința de a primi are nevoie de un dăruitor. Prin urmare, ei comunică în patru tipuri de comunicare de bază, sau amestecuri de primire și dăruire. Aceste patru tipuri sau faze de dăruire și primire, există în fiecare element din realitate. La oameni, ele se exprimă (printre alte expresii) prin cele patru tipuri de bază ale culorii pielii.

Pentru a sintetiza, nu este o problemă că suntem diferiți; este natura, iar natura este frumoasă. În toată natura, ne place cum se completează lucrurile reciproc. Ne place să vedem curtoazie între bărbați și femei, întinerirea constantă a naturii în ciclul viață și moarte și modul în care fiecare element își joacă rolul complementar în ecosistem, pentru a crea un întreg armonios. Dar când vine vorba de oameni, ne luptăm să facem ȋntreaga lume la fel și să denunțăm pe oricine îndrăznește să celebreze diversitatea umană, ca fiind bigot. Făcând acest lucru, ne condamnăm singuri la nefericire.

La fel ca ȋntreaga natură, umanitatea este una, un ȋntreg complet.

Suntem meniți să lucrăm armonios, ca toată realitatea ȋn care toate piesele contribuie una la alta, se susțin reciproc, se îmbrățișează și sărbătoresc diferențele dintre ele. Dar numai dacă punem întregul deasupra sinelui, „noi” deasupra „eu”, oamenii deasupra individului, numai atunci fiecare va putea cu adevărat să-și celebreze și să-și exprime pe deplin propriile sale calități unice. Pentru că, ȋn ce fel putem ști cine suntem, dacă încercăm mereu să îi imităm pe alții? Cum putem ști ce putem da societății dacă tot ceea ce ne gândim este “ce spune societatea că vrea să fim”? Astfel, societatea sfârșește prin a ne sufoca, ajungem să o urâm și, în loc de contribuție, ne gândim la răsplată. Aceasta este mentalitatea predominantă în societatea noastră actuală.

Diferențele dintre oameni nu sunt numai de neșters, ci sunt vitale pentru sănătatea noastră, ca societate.

Nu am fi o umanitate completă, dacă nu ar fi pentru noi toți, cu toate diferențele noastre. Dacă am privi doar dincolo de egoul nostru centrat pe sine și am vedea frumusețea umanității, am înțelege ce mozaic magnific formăm, la fel de colorat ca natura în sine. Am celebra diversitatea dintre noi și am îmbrățișa-o, și cu cât mai multe diferențe am vedea ȋn oameni, cu atât ei ne-ar iubi, căci, atât mai multe culori și forme ale mozaicului ni s-ar dezvălui.

Deci, rezumând, rădăcina rasismului nu se află în diferențele dintre noi, ci este ambiția noastră greșită de a face pe toți la fel. Prin urmare, soluția pentru rasism este să prețuim și să celebrăm și să îmbrățișăm unicitatea fiecăruia ca fiind a noastră. Trebuie să iubim fiecare persoană pentru că ceea ce o altă ființă umană unică poate oferi umanității, eu nu voi putea niciodată să dau. Și dacă acea persoană nu i-ar da societății, umanitatea ar fi întotdeauna incompletă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: