Radacina sufletului

Cand un Cabalist atinge gradul de spiritualitate, el “imbraca” aceasi forma care se numeste “Abraham” sau “Moise”, de exemplu si “aude” ce isi spun intre ei. In Zohar exista povesti care sunt despre oameni care isi vorbesc unii altora, desi au trait in secole diferite, si te gandesti: cum este posibil ? Este, pentru ca el vorbeste doar despre lumea spirituala, nu despre oameni; sunt descrise dorinte si calitati care sunt numite prin aceste nume.

Numele tau este si el prezent acolo pentru ca si tu ai radacina sufletului. Totusi, acum nu este numit prin numele tau normal. Cand urci acolo si corectezi acest stadiu, vei primi acest nume. Il vei revela. Asta trebuie tu sa faci, sa dezvalui radacina sufletului tau.

Cand atingi acest punct al principalei tale calitati, atunci, din acel punct vei fi inclus in restul intregului kli al Lumii Infinitului. Asta va insemna ca tu ai revelat sufletul lui Adam HaRishon si el a devenit al tau, venind din punctul tau.

Vasul tau spiritual cu Lumina in interior este chemata pe numele tau. Tu nu stii asta inca, pentru ca nu esti obisnuit ca genele spirituale sa actioneze in interiorul tau. Scanteia, punctul din inima. Nu stii de unde vin. Te trag spre radacina sufletului tau, dar tu nu intelegi ce este radacina, unde este localizata pe scara gradelor si in ce stadiu exista. Trebuie sa o dezvalui si vei descoperi ca asta de fapt esti tu.

Asta nu inseamna ca esti limitat de radacini, dimpotriva, te vei ridica chiar mai sus! Oricum vei atinge totul din acel punct. De aceea, fiecare suflet este obligat sa isi atinga radacina iar fiecare persoana are radacina sa.

Exista acolo “stramosii” care sunt numiti “capetele gradelor” sau ale “generatiilor”. Ei sut Abraham, Isaac si Jacob. Nu sunt radacini ale unor anumite suflete, ci calitati  fundamentale. Sunt numele calitatilor Creatorului.

Pe de alta parte, fiecare din noi are propria radacina a punctului pe care trebuie sa il atinga si trebuie sa se corecteze. De acolo isi corecteaza conectarea cu tote celelalte suflete. Asta inseamna corectia  completa, individuala pe care fiecare persoana trebuie sa o faca.

Din partea a 4a  Lectia zilnica de Cabala10/27/10, “600,000 Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: