Rațiunea – un derivat al egoismului

249.01Rabash, „Cel care i-a împietrit inima”: Rezultă din cuvintele Zoharului că Faraonul înseamnă în rațiune, că pare irațional că ar putea să-și părăsească autoritatea, cu excepția cazului prin credință deasupra rațiunii, pentru că această putere anulează toate puterile din lume.

Nu putem, cu mintea noastră egoistă, să realizăm la ce trebuie să ajungem: dintr-o etapă pentru a înțelege o altă etapă. Așa cum un copil nu poate înțelege modul în care adulții percep lumea, dar noi îl forțăm și el este de acord, deoarece există încă o tendință naturală în el de a accepta ceea ce îi spun adulții, chiar dacă el nu o înțelege.

Este imposibil, în timp ce ne aflăm la un nivel inferior, să înțelegem un nivel superior. Prin urmare, întreaga noastră cale merge, după cum se spune, în credință deasupra rațiunii, atunci când acceptăm proprietățile nivelurilor superioare ca fiind cele mai înalte și dorim să le absorbim în noi înșine pentru a deveni asemenea lor chiar și fără a le înțelege măreția și particularitățile.

Întrebare: Rațiunea nu poate funcționa deoarece este sub puterea egoismului nostru și o ascultă?

Răspuns: Rațiunea este un derivat al egoismului. Prin urmare, bazându-ne doar pe rațiune, este imposibil să ieșim din starea de animal în care ne aflăm.

KabTV „Stările spirituale”  26/03/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: