“Războaiele sunt prea riscante” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Războaiele sunt prea riscante

Nu este ca și cum războiul ar fi fost un lucru din trecut, dar se pare că oamenii încep să înțeleagă că războiul este o idee proastă. De la Khamenei la Putin, de la Xi Jinping la cine vreţi voi, liderii mondiali își dau seama că lumea este atât de instabilă încât dacă încep un război, nimeni nu va câștiga.

Chiar și războaiele regionale par din ce în ce mai mult o idee proastă; fiecare este îngrozit de ceea ce ar putea aduce. Nu înseamnă că nu există lupte pentru putere. Există lupte și vor continua să fie lupte, dar nu văd la orizont un război complet.

Problema este că lumea a devenit atât de interconectată încât, dacă declanșezi un foc undeva, ai declanșat un foc peste tot.

Anterior, puteai folosi războaie în apropiere pentru a provoca alte țări. Dacă o anumită țară ar dori să provoace SUA, de exemplu, ar instiga un conflict militar în America Latină sau Centrală. De asemenea țările au folosit ca arenă Africa pentru provocarea altor țări, dar astăzi am devenit prea globalizați și războaiele au devenit prea riscante.

Suntem guvernați de conexiune. O putem numi globalizare sau o putem numi pandemie; oricum, suntem cu toții inexorabil conectați. Prin urmare, singurul lucru inteligent de făcut este să folosim în beneficiul nostru conexiunea impusă nouă.

Conexiunea în sine nu este rea. De fapt, este foarte bună pentru noi, dacă este utilizată corect. Economisește costuri, economisește eforturi, folosește avantajele dintr-o țară pentru beneficiul altor țări și are potențialul de a ne face viața mult mai bună. Problema este că încercăm să folosim conexiunea pentru a ne adânci exploatarea reciprocă, mai degrabă decât în ​​scopuri pozitive.

Soluția nu este să ne deconectăm; conexiunea a trecut de punctul ireversibil. Soluția este să stabilim conexiunea, astfel încât să nu o folosim pentru a ne exploata și controla reciproc, ci pentru a ne încuraja și a ne susține reciproc. Dacă facem asta, toată lumea va beneficia din ea.

Pentru a schimba modul în care folosim conexiunea, trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Nu avem de ales decât să trecem de la o mentalitate a luptelor pentru putere la o mentalitate de sprijin. De ce? Dacă nu ne schimbăm mentalitățile, vom suferi din ce în ce mai mult, până când ne predăm și acceptăm să ne susținem reciproc, deci cu cât ne schimbăm mai repede mentalitatea, cu atât mai bine. Puțin câte puțin, trebuie să stabilim în mintea noastră că era războaielor s-a încheiat, iar era conexiunii și a sprijinului reciproc a început și trebuie să acționăm ca atare. Către asta merge realitatea, iar comportamentul în orice alt mod este, ei bine, în afara legăturii cu realitatea.

Șefii de state vor continua să lupte pentru putere, dar noi, umanitatea, trebuie să ne stabilim în minte că singura noastră opțiune pentru o viață decentă este conexiunea. Dacă îmbrățișăm conexiunea, guvernanții noștri nu vor avea de ales decât să joace acest joc. Dacă lăsăm ideea să pătrundă în mintea noastră, ea va pătrunde în viața noastră. Nu ne-am dori asta, cu toții?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed