Război împotriva ascunderii

236.01Ce poți face dacă înțelegi cu mintea cât de important este să simți măreția Creatorului, dar aceasta nu-ţi pătrunde inima? Imaginează-ți că mergi în lumea viitoare și vezi că în ea este doar Creatorul, „nimeni în afară de El” și că totul este plin de gloria Lui. Aceasta este adevărata formă a realității care este revelată în fața noastră.

Trebuie să simțim această formă acum în starea noastră, în această lume, pentru ca întreaga lume a înșelăciunii și a ascunderii să nu-l ascundă pe Creator de noi. Încearcă să o faci! Încercați să construiți prin grupurile de zece astfel de atitudini ale voastre față de tot ceea ce se întâmplă în lume, ca și cum nu ar exista o ascundere, ci doar revelarea Creatorului, „nimeni în afară de El”.

Despre aceasta ar trebui să fie rugăciunea noastră. Nu există altă rugăciune decât ca Creatorul să fie revelat ca singura forță din lume.

Egoismul nu ne lasă să scăpăm de sclavia sa și ne obligă să ne gândim tot timpul la noi înșine și nu ne permite să vedem altceva. Toate treptele scării spirituale pe care trebuie să le urcăm rezidă în faptul că în fiecare stare ne anulăm egoismul, care ne ascunde acțiunile Creatorului și în schimb, dezvăluim că numai El face toate acțiunile. Creatorul însuși a fost cel care a aranjat o astfel de ascundere pentru a ne învăța cum să ne ridicăm deasupra ascunderii și să-L revelăm.

La urma urmei, prin lupta noastră împotriva ascunderii, dobândim Kelim, pe care acum nu le avem, pentru a-l dezvălui pe Creator: restrângerea dorinței noastre de a primi, ecranul și lumina reflectată, sau cu alte cuvinte, credința mai presus de rațiune, iubirea pentru aproapele tău, care duce la iubirea pentru Creator. Adică ajungem la anularea egoismului nostru, deasupra căruia stabilim forța dăruirii.

Îi dăm Creatorului locul pentru a ne stăpâni și El duce acest război cu egoismul nostru. Trebuie doar să facem loc Creatorului în inimile noastre.

Cu toții am făcut progrese destul de semnificative spre această stare. Nu contează că blitzkrieg-ul nu funcționează, dar aceasta este cererea timpului nostru, care ne obligă să tragem întreaga lume după noi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 6/14/22, Scrierile lui Rabash “Cine aude o rugăciune”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: