Războiul lui Gog și Magog, partea 1

232.06Opoziția celor două proprietăți ale naturii

Comentariu: „Războiul lui Gog și Magog” este o predicție scrisă de profetul Ezechiel în secolul al V-lea î.Hr. în urmă cu 2.500 de ani. Însă evenimentele descrise în Cartea lui Ezechiel din Profeții din Tanakh și semnele menționate acolo indică timpul nostru.

Știm că toate sursele originale scrise cu mii de ani în urmă nu vorbeau despre evenimente corporale, ci despre cele spirituale. În plus, Gog și Magog nu sunt două personaje diferite, deoarece Gog este regele și Magog este locul din care a venit.

Răspunsul meu: Întreaga noastră lume trece printr-o serie de corecții, care constau în opoziția dintre dorința de a primi și dorința de a dărui, forțe egoiste și altruiste, plus și minus. Toată natura la nivelurile mineral, vegetal, animal și uman este compusă din aceste opoziții.

La nivelurile mineral, vegetal și animal, există interacțiuni de plus și minus, absorbție și expansiune, a tot ceea ce există numai în natură, în toate forțele: fizice, chimice etc. Acest lucru este studiat în științele noastre pământești.

Dar aceleași forțe există la nivelul la care există proprietățile omului: dăruire și primire. Aceste așa-numite proprietăți mentale sunt studiate numai de știința Cabalei. Nu le putem defini exact pentru că aceste forțe sunt doar parțial cunoscute de noi, în cea mai mare parte sunt ascunse.

Mai mult, ele se manifestă doar sub forma în care sunt exprimate în noi proprietățile pozitive și negative. Și datorită faptului că omul le explorează în sine, este foarte greu pentru el să le studieze pentru că trebuie să se despartă de el însuși.

Prin urmare, atunci când știința Cabalei se ocupă de atitudinea unui om față de sine și față de lume, cu proprietățile noastre de dăruire și primire, ceea ce în natură se numește plus și minus, atracție și respingere, atunci cunoștințele noastre despre lumea corporală nu sunt suficiente și trebuie să ne explorăm proprietățile interioare.

Dar, deoarece acestea ne sunt ascunse și nu le vedem în fața noastră, ci doar în interiorul nostru, atunci, explorându-le în noi înșine, suntem parțial interesați și, prin urmare, nu ne putem studia în mod obiectiv.

Drept urmare, știința Cabalei s-a dezvoltat și se dezvoltă numai în măsura în care omul se poate ridica deasupra sa. Numai în această formă, când se ridică deasupra lui însuși, ceea ce se numește „în credință deasupra rațiunii”, se poate cerceta în mod obiectiv, indiferent de atitudinea sa față de ceea ce studiază și poate studia numai proprietățile în sine.

KabTV „Statele spirituale”, 30.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed