Războiul nu are viitor

115.06Numai în raport cu legătura noastră unii cu alții putem afla în ce stare ne aflăm cu adevărat, adică starea înainte de a intra în Egipt, în sclavia egipteană, sau poate suntem gata să plecăm liberi? Totul depinde doar de nivelul unității noastre.

Înainte de a intra în Egipt, toți erau în dezacord unul cu celălalt, la fel ca Iosif și frații săi. Și apoi coboară în Egipt și descoperă că este bine să te unești egoist și că datorită acestui lucru se poate reuși. Dar treptat aflăm că problemele nu pot fi rezolvate în acest fel, ci relațiile noastre trebuie schimbate.

Este scris că doar șaptezeci de oameni au coborât în ​​Egipt, un grup mic. Apoi s-a înmulțit foarte mult, iar problema aici nu este numărul de oameni, ci faptul că dorința egoistă a tuturor a crescut. Faraonul intră și el și adaugă din ce în ce mai multă dorință de a primi plăcere, de parcă ar fi milioane.

Și când sunt atât de mulți, ar trebui să înceapă deja munca de unire între ei. În mod clar, aceasta este soluția. Și asta este exact ceea ce trebuie să se întâmple în toată lumea astăzi. Întreaga lume trebuie să simtă că este legată de o sferă comună.

Și de aceea izbucnesc astăzi războaie și probleme grave. Acestea nu sunt doar ciocniri aleatorii și dezacorduri temporare, locale. Războaiele și epidemiile se vor răspândi în întreaga lume, astfel încât toată lumea să simtă cât de conectați suntem unul cu celălalt. Nimeni nu o va putea evita. Și asta pentru a ne face să ne simțim ca în Egipt. Întreaga umanitate se apropie de această stare.

Nu vom putea ieși ușor din această criză. Lumea este abia la începutul a tot felul de necazuri care vor acoperi întregul glob: probleme economice care au ca rezultat un deficit de cele mai necesare lucruri, probleme de mediu și epidemii.

Astăzi, întregul glob este Egipt și toți va trebui să ne dăm seama de asta pentru a ieși din el, din toate problemele care ne înconjoară. Știința Cabalei și evenimentele actuale devin foarte apropiate în aceste zile. Aceasta este cea mai semnificativă perioadă din întreaga istorie a omenirii, deoarece o lume nouă se naște acum din etapele anterioare de mineral, vegetal și animal. Iar sarcina cabaliştilor este să o ajute să se ridice de la nivelul animal la nivelul uman.

Nu există o soluție mai bună pentru toate problemele decât unificarea peste toate diferențele și toate obstacolele. Nu ne vom putea fixa unul pe celălalt și ne vom face să arătăm ca două mazăre într-o păstaie. Fiecare trebuie să-și păstreze caracterul individual și, făcând acest lucru, trebuie să învățăm cum să ne conectăm mai presus de toate diferențele, astfel încât „iubirea să acopere toate crimele”.

Este imposibil să o faci altfel! Dacă toată lumea îi pretinde celuilalt de ce nu este așa cum vreau eu să fie, atunci aceasta este o abordare distructivă în care nimeni nu poate trăi în pace.

În natură există conexiuni speciale între toate elementele dincolo de dorința fiecăruia. Acesta este modul în care organele din corpul uman sunt conectate și modul în care are loc metabolismul – numai datorită punților de legătură bazate pe beneficiul reciproc și nu cerând unul de la celălalt.

Prin urmare, oamenii, țările și societățile trebuie să înțeleagă că nu există viitor pentru dorința unuia de a stăpâni pe altul. Fiecare individ trebuie să se controleze pentru a se uni cu celălalt, iar în acest fel lumea se va dezvolta în direcția corectă.

Din lecția zilnică de Cabala 22.04.22, „Pesach (Paștele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed