Reacția naturii la relațiile umane

Întrebare: O normă devine cu adevărat morală numai atunci când cerința conținută în ea este realizată de persoană ca o comandă internă pentru sine. În ce condiții se întâmplă acest lucru?

Răspuns: Pentru ca o persoană să atingă un astfel de nivel, trebuie crescută, arătându-i-se că funcționează în acest fel și apoi din ceea ce există de fapt în jurul său, va vedea că nu poate acționa altfel. Trebuie să realizăm această stare.

Acum, ne îndreptăm către realizarea că interacțiunile noastre, fie că sunt bune sau rele, au un impact extraordinar asupra întregii naturii. Nici măcar nu este necesar ca acestea să fie exprimate într-un fel de acțiune mecanică, deoarece gândurile umane ne afectează, de asemenea, stările.

Comentariu: Într-adevăr, astăzi, când suntem în carantină, vedem cât de fragmentată este societatea. Există straturile mai egoiste ale societății și cu atât mai puțin, primele respectând regulile de carantină, iar cele din urmă nu.

Pe de o parte, înțelegem că, fără garanție reciprocă, nu vom putea face față pandemiei. Pe de altă parte, nimeni nu vrea să cedeze. Nu există cultură generală sau educație generală.

Răspunsul meu: Pentru că nu vedem o interacțiune evidentă sau o reacție explicită din natură la relațiile noastre proaste.

Comentariu: Vedem! Oamenii mor! Acest lucru este deja clar vizibil.

Răspunsul meu: Dar nu văd acest lucru în exemple personale. Nu văd că, dacă mustru pe cineva, a doua zi, mor eu însumi. Prin urmare, trebuie să ajungem la o astfel de dezvoltare încât o persoană să simtă că atitudinea sa rea ​​față de altul se ucide atât pe sine, cât și pe adversar.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 09/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: