Realitatea este creată de acţiuni

Baal HaSulam, „Esenţa Înţelepciunii Cabala”: Deorece nu există absolut deloc vreo percepţie a Creatorului, este deci imposibil să obţinem esenţa a oricărei dintre creaţiile Sale, chiar şi a obiectelor tangibile pe care le simţim în mâinile noastre.

Îl percepem pe Creator conform principiului: „Vino şi vezi”. Nu ştiu care este esenţa Creatorului, dar pot „veni şi vedea”. Pentru a face asta, execut anumite acţiuni şi, prin ele, Îl cunosc pe Creator, aşa cum este spus: „Din acţiunile Tale te vom cunoaşte pe Tine”. Toată realitatea, toate acţiunile Lui şi modurile în care El este revelat, sunt rezultat al auto-corectării noastre şi prin asta îl percepem pe El în senzaţiile noastre. Percep totul în vasele mele pentru că acolo descopăr diferite fenomene, inclusiv pe Creator.

Creatorul” este cel mai înalt nivel pe care îl pot atinge. Este dăruirea şi iubirea care controlează toată realitatea. Descopăr legea de a face bine creaţiilor Sale, Bunul care face Bine; descopăr fenomenele care se află în toate vasele, în toate părţile mele, în tot sufletul şi toate dorinţele mele; văd şi percep faptul că El este primul, originalul. Reiese că încă înainte să încep să înţelege, să percep şi să simt, a fost ceva care a determinat gândurile, dorinţele şi acţiunile mele.

Dar cum se poate ca mai întâi să percep şi apoi să înţeleg şi să admit că El a fost mai întâi. Se poate asta? Da. În acţiunea însăşi eu percepe şi descopăr că El a fost primul. Deci totul provine numai din acţiuni. În spiritualitate nu pot recunoaşte şi identifica ceva care nu se mişcă şi nu acţionează.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala din 19.11.2012 „Esenţa Înţelepciunii Cabala.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: