Realizare spirituală prin iubire

549Subiectul iubirii pare a fi cel mai simplu și mai de înțeles. Dar de fapt este cel mai dificil pentru că este subiectul central în problema perceperii Creatorului, a apropierii de El și a înțelegerii rădăcinii lumii.

Confundăm conceptul de iubire spirituală cu iubirea egoistă familiară din această lume, pe care știm intuitiv să o folosim. Este ca un bebeluș care plânge tot timpul și cere dragoste încă din prima zi de la naștere. Așa procedează omul până în ultima zi a vieții sale.

Nu tratăm iubirea în forma ei adevărată, corectă. Credem că iubirea este ceva simplu și care se explică de la sine. Acest lucru explică de ce atât de puțini oameni ajung la atingerea spirituală, adică iubirea altruistă de dragul dăruirii, iubirea universală și iubirea pentru prieteni prin care ajungem la iubirea spirituală.

Problema este că nu înțelegem că întreaga noastră viață și calea dezvoltării spirituale vizează găsirea iubirii pentru celălalt. Aceasta este o mare dificultate pentru că în mod natural înțelegem iubirea într-o formă egoistă și percepem totul prin iubire de sine. Dar nu știm ce este iubirea pentru lume sau ce este iubirea pentru Creator, care este singura cale de a ne apropia de El și de a începe să-L simțim.

Fiecare poate simți în inima sa cât de mult neglijează iubirea dacă nu este o iubire egoistă, ci mai degrabă iubirea pentru lume.

Înțelepciunea Cabalei ne învață o atitudine diferită față de Creator și față de adevăr. Credem că scopul principal este să aflăm cum s-au revărsat lumile în cascadă și cum s-au născut Sefirot și Parțufim spirituali și că, cu cât studiem mai bine tehnica lumii spirituale, cu atât vom avansa mai mult. Dar acest lucru este complet greșit.

De fapt, totul depinde de modul în care dezvoltăm în inimile noastre un sentiment de iubire față de celălalt pentru a-i trata pe toți locuitorii acestei lumi cu iubire – toți oamenii, animalele, plantele și natura minerală, toate nivelurile de sus până jos. La urma urmei, putem atribui această iubire Creatorului care a creat această lume și ne-a dat-o astfel încât să ne putem corecta construind în noi atitudinea corectă la toate cele patru niveluri ale dorinței noastre de a primi.

În primul rând, trebuie să limităm dorința noastră de a primi împlinire și să o transformăm în iubire universală, iubire pentru tot ceea ce este în afara noastră. Toate acestea au fost create de Creator și, prin urmare, sunt obligat să iubesc toată creația Sa pentru a mă apropia de El.

Nu avem nimic de făcut în viața noastră decât să transformăm ura sau indiferența față de întreaga lume într-un sentiment de apropiere și iubire numit iubire universală.

Numai în măsura unei astfel de iubiri universale pentru celălalt vom începe să simțim ce înseamnă să-l iubești pe Creator și să ne apropiem de El. Prin transformarea egoismului în iubire, atingem toată realitatea spirituală adevărată.

Prin urmare, subiectul iubirii este cel mai important, central și profund subiect în care ne vom întâlni cu Creatorul. Să încercăm să ne eliberăm de iubirea de sine și să ne apreciem prietenii. Nu contează dacă sunt aproape sau departe sau dacă sunt buni sau răi, dar sunt pe același drum cu noi și au o dorință deosebită de a ajunge la iubirea adevărată.

Creatorul ne-a dat acest dor interior, ascuns. Să începem să lucrăm și să descoperim iubirea ascunsă în noi până ajungem la iubirea universală; haideți să ne apropiem și să ne unim cu întreaga creație și cu forța ei interioară, care este Creatorul.

Aceasta este sămânța centrală a oricărei munci spirituale. Puteți uita numele de Parțufim AB-SAG și să nu știți cum se numesc lumile superioare, dar vom simți acest lucru prin iubire; nu va fi doar memorarea, ci adevărata realizare spirituală.

Din lecția zilnică de Cabala 02.01.2023, Iubirea – Extrase selectate din Zohar pentru toți

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: