Realizarea personala este singurul examen

O persoana rataceste in intuneric fara sa stie ce sa faca si dorind sa urce spiritual, sa treaca de la primire la daruire. Pana in momentul primei revelatii – trecerea Machsom si intalnirea cu Lumina  – nu are niciun exemplu de cum se intampla. Dupa ce a trecut, experienta proprie ii permite sa simta noua realitate si nu sa creada in vorbele altcuiva. Totusi, pana ce o persoana descopera in el dorinta spirituala corecta (Kli) si ia contact direct cu Lumina, este imposibil sa i se demonstreze ceva.

Intelepciunea Kabalistilor nu va afecta o persoana care nu are experienta spirituala proprie. El va incepe de la zero. El se ocupa cu ceve care este mai presus de natura sa si exista dincolo de granitele mortii.

Cat suntem inca in viata, trebuie sa ne ridicam la un nivel al existentei care este deasupra mortii, numit lumea care va veni. Nimic nu poate inlocui aceasta realizare sau sa ne dovedeasca noua acest lucru. Pentru a atinge aceasta revelatie, trebuie sa ne corectam dorintele si sa obtinem vederea spirituala, Lumina Hochma, care se imbraca in dorinta noastra de a primi. Aceasta este singura dovada pe care o putem primi. Chiar acum, singura justificare pentru a a invata Kabbalah, este credinta ca Lumina Inconjuratoare-Or Makif, ne corecteaza.

Speram ca am gasit un remediu care poate devalui Lumina si ne poate schimba. Lucreaza ca o forta miraculoasa (Segula), care este concentrata in cartile autentice de Kabbalah.  Aceste carti servesc ca mijloc pentru a atinge starea exaltata pe care nu o putem atinge singuri si atrage influenta Luminii asupra noastra, de acolo.

Este scris: Am creat inclinatia rea si Tora ca sa o corecteze, pentru ca Lumina din ea reformeaza. Intregul nostru  proces de invatare se refera la realizarea acestei propozitii. Ne straduim sa ne schimbam si sa incepem sa simtim o noua viata, o noua dimensiune in dorintele noastre corectate.

Din Part. 3 a Daily Kabbalah Lesson 6.04.10, Mostenirea Tarii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: