Recunoașterea controlului egoismului

747.03După exodul din Egipt, care simbolizează începutul dezvoltării spirituale a unei persoane, sunt 40 de ani de rătăcire în deșert. Această rătăcire se întâmplă cu ajutorul luminii, cu ajutorul calității dăruirii și al rezistenței constante a egoismului.

Pe partea dreaptă este calitatea dăruirii, Lumina — revelarea Creatorului — iar în partea stângă este egoismul, Faraonul care se împotriveste mereu, iar tu restabilești constant controlul calității dăruirii, altruismului, și iubirea pentru alții peste calitatea egoismului, a iubirii de sine și a urii faţă de alții.

A fi în interiorul Egiptului este o stare în care în general, te simți bine în absolut orice, cu excepția faptului că egoismul te stăpânește.

Astăzi, în lumea noastră, trăim durerile nașterii și prin urmare, începem să ne simțim rău în corporalitate. În principiu, trecem printr-o recunoaștere calitativă a răului atunci când totul este în regulă, dar totuși nu îl putem suporta. „Ce îți lipsește?! Se pare că ai destul din toate. Unii oameni nu au ce să mănânce, dar cu tine ce e?!” „Nu, nu pot rămâne cu asta. Este mai bine să mor decât să trăiesc așa.”

Aceasta este recunoașterea a cât de insuportabil este controlul egoismului, pe care ar trebui să-l simțim. Atunci vom percepe controlul altruismului, dăruirii și iubirii ca o cale de ieșire către libertate.

Nu poate fi exprimat în cuvinte pentru că vorbim despre niveluri complet diferite ale naturii, dimensiuni diferite, atunci când începem să simțim tot ceea ce se întâmplă într-un mod complet diferit.

KabTV „Am primit un apel. Miracolul Nașterii” 21.04.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed