Recunoașteți regula Creatorului?

610.2Când situația din orașul Susan devine amenințătoare, Mordehai apelează la Estera, soția regelui Ahașveroș, pentru ajutor. Estera le cere tuturor oamenilor să postească trei zile de dragul ei. Postul înseamnă că ei renunță la toate împlinirile egoiste. Și dacă o vor îndura cu adevărat, atunci Estera se va putea întoarce la rege cu cererea ei.

Și apoi în „Scrolul of Esterei” scrie că regele nu poate dormi și când începe să răsfoiască arhivele, el vede că, se dovedește, a existat un astfel de caz când evreul Mordehai l-a salvat.

El îl cheamă pe Haman și îl întreabă: „Ce ai face pentru un om care a salvat viața regelui?” Haman, crezând că este vorba despre el, a oferit ca acestui om să i se plătească onoruri. Și atunci regele îl instruiește pe Haman să facă toate acestea în legătură cu Mardohai.

Cam așa se va sfârși în zilele noastre, în timpul nostru, cu toți cei care se răzvrătesc împotriva Creatorului și vor să folosească forțele egoiste ale naturii pentru a se stăpâni pe ei înșiși în locul puterii Creatorului, care constă doar în a uni pe toți dragoste.

Dorința de a-i cuceri pe alții, de a-i stăpâni pe ceilalți, așa cum egoismul ne stăpânește încă, toate acestea se vor schimba și adevărul, altruismul, unitatea și iubirea vor triumfa.

KabTV “Stările Spirituale” 3/15/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed