Recunoștință lui Baal HaSulam

Yahrezit [comemorarea morții lui Baal HaSulam] este o zi specială de aducere aminte și recunoștință față de un suflet special și exaltat, care a coborât în această lume ca mesager al Creatorului, pentru a deschide un drum pentru noi, o intrare în lumea superioară, astfel încât să o putem realiza aici, în timpul vieții noastre.

Baal HaSulam a făcut atât de multe pentru a construi un pod între Kli-ul (vasul) corporal și cel spiritual, care ne permite să ne conectăm cu el și, prin el, să ajungem la conexiunea cu Creatorul. El a pavat un drum special și lung, la fel cum au procedat Baal Shem Tov și Ari în vremurile lor. Noi suntem incapabili să apreciem pe deplin ce a realizat acest suflet.

În cele din urmă, noi ar trebui să fim recunoscători Creatorului pentru că ne-a trimis un asemenea suflet, un ajutor nemaipomenit. Când învățăm din carțile lui Baal HaSulam și ne apropiem de scop cu ajutorul său, trebuie să apreciem, să mulțumim, să onorăm și să iubim această persoană extraordinară, acest ”instrument” special care a creat o conexiune între noi, cei care sunt dedesubt și cei care sunt deasupra.

Ar trebui să fim mândri pentru această onoare și să ne luăm un angajament mai mare pentru a fi merituoși pentru conexiunea cu un asemenea suflet. Noi suntem incapabili să realizăm contribuția lui și forța sa, dar cu toate acestea trebuie să îl iubim la fel cum copiii își iubesc părinții. Noi trebuie să ne tragem aproape și să ne agățăm de acest suflet, care a deschis trecătoarea către Creator în vremurile noastre. Fără el nu am fi avut nicio șansă.

Au existat mulți cabaliști înainte, dar, în vremea noastră, nu există altă metodă care să permită în practică revelarea Creatorului și devenirea noastră de parteneri ai Săi, susținători în munca Sa cu creația. Mulțumită lui Baal HaSulam, noi, cu sufletele noastre mici, suntem capabili să îi facilităm ascensiunea și, împreună cu el, ascensiunea noastră. Noi am fost onorați să primim o invitație, o trecere către lumea superioară și, de aceea, alegerea este în mâinile noastre.

Cu doar două sute de ani în urmă era imposibil de conceput ca oameni obișnuiți ca noi, fără nicio pregătire sau legătură cu Torah, să aibă vreo oarecare șansă de a aborda spiritualitatea. Apoi a venit sufletul lui Baal HaSulam și a deschis o trecătoare pentru noi, iar acum putem trece prin acest pasaj, dar numai datorită dorinței noastre sincere.

Cel mai important lucru este dorința. Nu contează dacă persoana s-a scufundat adânc în simțul corporal și nu are nicio relevanță în spiritualitate. Daca privești de dincolo de Machsom, adică din lumea spirituală, vei putea vedea persoana ca prin raze x: fără carne sau grăsime, doar oasele care reprezintă esența. Și, conform acelei esențe, conform dorinței noastre, suntem acceptați în spiritualitate.

Sunt foarte fericit că atât de mulți oameni din lume sunt cu noi și tânjesc conform esenței lor interioare după adevăr și, în aliniere cu dorința lor, ei sunt pregătiți prin metoda lui Baal HaSulam să parcurgă calea și să atingă perfectiunea.

Cheia către aceasta este foarte simplă: unitatea noastră. Noi avansăm în măsura în care ne unim. Cu fiecare mișcare către unitate, mai facem un pas în avansarea noastră. Acest tunel aplică presiune constantă asupra noastră, ne înghesuie și ne forțează să ne conectam, chiar mai mult, până la punctul de trecere prin gămălia unui ac. Secretul succesului nostru se regăsește doar în unitatea noastră.

Din Lecția zilnică de Kabbalah “Baal HaSulam Yahrzeit,” 19/09/2018

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: