“Redeschiderea centralelor pe cărbune — Când ura învinge bunul simț” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Redeschiderea centralelor pe cărbune — Când ura învinge bunul simț

După zeci de ani de luptă pentru a găsi alternative ecologice la cărbune, Europa este forțată să se întoarcă la aceasta, după ce Rusia și-a redus exporturile de gaze ca răzbunare pentru sancțiunile Europei împotriva ei. În câteva săptămâni, ani de muncă au fost anulate. Deși se presupune că aceasta este o măsură temporară, nimeni nu poate spune când vor fi restabilite alimentările cu gaz. Și de ce s-au întâmplat toate acestea? Din cauza urii. Tehnologia este acolo, resursele sunt acolo, dar ostilitatea și dușmănia sunt și ele acolo, iar atunci când acestea sunt prezente, ele câștigă întotdeauna. Singurul lucru pe care trebuie să-l reparăm pentru a restabili prosperitatea este aversiunea noastră unul față de celălalt.

Acum, pentru că nu ne putem depăși ura, Rusia pierde bani pentru că a încetat să vândă gaze Europei. Și Europa pierde bani pentru că nu poate cumpăra gaz ieftin și va polua aerul pentru că va redeschide centralele pe cărbune.

De asemenea, există o abundență de semiconductori, dar unele companii au cumpărat stocuri din ele în avans, iar restul lumii se luptă pentru resturi. Drept urmare, prețurile cresc în întreaga lume, producția și livrările sunt întârziate puternic, iar țările care doresc să se protejeze de egoismul altor țări sunt forțate să înceapă să producă ceea ce au nevoie pentru ele, dacă pot.

Globalizarea a fost bună pentru noi. A furnizat provizii ieftine abundente de lucruri pe care nu le puteam produce noi înșine, sau cel puțin nu la un preț accesibil. Acum, fără alt motiv decât ura, umanitatea este dată înapoi cu zeci de ani, dacă nu cu secole, deoarece unele dintre cele mai avansate țări din punct de vedere tehnologic trebuie să aleagă între electricitate din cărbune sau deloc.

Și mai rău, aceeași ură provoacă o lipsă masivă de grâu. Ce se întâmplă dacă clima dintr-o anumită țară nu este potrivită pentru cultivarea grâului? Oamenii din acea țară vor fi forțați să apeleze la pâine de porumb sau la cartofi ca sursă de carbohidrați? Va trebui să treacă la o dietă bazată pe proteine ​​și să trăiască din carne?

Și dacă această criză se extinde în sectorul transporturilor? Criza semiconductorilor a afectat deja producția. Ce se întâmplă dacă și alte elemente esențiale sunt amânate? Ne-am întoarce la cal și trăsură? Chiar putem face asta?

Și cum rămâne cu medicina? Cum poate omenirea să furnizeze medicamente adecvate fără instrumente care sunt fabricate în întreaga lume și fără transport efectiv?

Dacă suntem înțelepți, vom folosi redeschiderea centralelor pe cărbune precum canarul din mină dacă vreți. Este un semn de avertizare că nu avem de ales decât să începem să cultivăm relații cu adevărat pozitive dacă dorim ca civilizația umană să supraviețuiască.

Putem face următorii ani pașnici și prosperi. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să ne îndreptăm atenția de la curățarea aerului, a apei și a pământului, la curățarea inimii de ura față de celălalt. Ura poluează și ucide mai mult decât toți ceilalți poluanți la un loc.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed