Regele David: chintesenţa tuturor corectărilor noastre

Ultima zi de Sukkot  este dedicată invitatului de onoare David, corectarea Sefirei Malchut. Este clar că toate corectările sunt concentrate și se termină în Malchut.

Malchut este chintesența și rezultatul tuturor corectărilor. Prin urmare, regele David, Malchut, semnifică sfârșitul corectărilor sufletului nostru atunci când ne adunăm cu toții sub acoperișul Sukkah, sub un singur ecran și primim lumina superioară de sus, care este revelată într-un Kli.corectat.

Astfel ajungem la starea în care întreaga lumină superioară intră în Kli-ul nostru. Apoi vine sărbătoarea Bucuriei a Torei (Simchat Tora), când nu mai primim lumina superioară în interiorul Sukkah, nu sub acoperiș, ci mai degrabă în afara acesteia, iar lumina superioară umple toată realitatea.

David simbolizează Kli-ul general, care sunt toate ființele create. Pe de o parte, este o stare de separare completă de Creator, de lumina superioară. Dar pe de altă parte, în această stare există o muncă completă care ne aduce la adeziune cu forța superioară.

Prin urmare, regele David este țesut din forțe opuse, din calități contradictorii. Dacă vorbim despre munca lui spirituală, întreaga lui viață a fost așa pentru că a luptat tot timpul. Dar în același timp el era conducătorul, regele lui Israel.

Regele David primește din calitățile dăruirii, de la Avraam, Iacov și Iosif. Din calitățile primirii, de la Isaac, adică din depășire, el obţine Kelim pentru a le folosi tocmai în măsura în care pot fi imprimate în ele calitățile lui Avraam, Iacov și Iosif. Această combinație de forțe are loc în David și, prin urmare, el este numit Regele lui Israel.

La urma urmei, Malchut acumulează și adună toate forțele în sine și le combină în forma corectă.

Prin urmare, David a avut o viață atât de dificilă, așa cum este descrisă în Tora. A fost implicat constant în diverse războaie și probleme și a fost forțat să se ascundă de dușmani și de cei care-l urau. Viața lui nu a fost ușoară, dar a corectat tot Malchut prin asta. Mesia este numit fiul lui David pentru că iese din această calitate.

Atât timp cât poporul Israel nu are un rege, aceasta înseamnă că nu poate construi Malchut; adică nu pot deveni asemănători cu Creatorul în toată măsura. La urma urmei, Regele Israelului este acea calitate a asemănării cu Creatorul pe care ființele create o formează în ele însele, în conexiunea lor.

Din Lecţia zilnică de Cabala 10/16/22, “Ushpizin David—Sefira Malchut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: