“Regele (Larry King) şi eu”

Dr. Michael Laitman

Din Pagina mea de Facebook Michael Laitman 24/1/21

În noiembrie 2014, am petrecut câteva zile în LA pentru a filma mai multe emisiuni TV interesante. Unele dintre filmări au avut loc în studioul Jewish Life TV, unde am fost intervievat pentru un nou serial. O filmare mai neobișnuită a fost o întâlnire cu studenți de la UCLA, a căror curiozitate mi s-a părut răcoritoare, în special tânărul student musulman care continua să întrebe despre esența înțelepciunii Cabalei. Cu toate acestea, cel mai memorabil eveniment din acel tur a fost întâlnirea cu Larry King (RIP).

Având în vedere experiența sa profesională de interviuri a celor mai înalte personalități din America și din lume de zeci de ani, m-am așteptat să găsesc cel puțin o măsură de îngâmfare și nerăbdare. Dar când ne-am întâlnit, am fost încântat să găsesc o gazdă atentă și plină de inimă, care mi-a pus întrebări aprinse și mi-a ascultat cu atenție răspunsurile. A fost o bucurie să vorbesc cu el.

Pe măsură ce filmările au continuat, cu atât Larry a devenit mai cald. Chiar dacă am vorbit despre subiecte dureroase, cum ar fi creșterea antisemitismului în SUA și chiar dacă i-am spus că situaţia se va înrăutăți din cauza diviziunii noastre interne, el nu a luat în derâdere sau să ia în derâdere predicția mea. El a fost curios și a căutat cu adevărat răspunsuri la problemele care deja băteau la uşa SUA.

Lucrul care m-a frapat cel mai mult a fost că atunci când i-am spus că singura soluție pentru antisemitism era unitatea evreilor între ei, el nu părea surprins. Poate că a fost experiența vieții sale, poate sensibilitatea sa la inimile oamenilor fiind un intervievator atât de experimentat, sau poate că a fost căutarea de remedii pentru propriile dureri, dar ideea unității evreilor ca soluție pentru problemele noastre părea să rezoneze cu el.

În pauza dintre cele două părți ale interviului a spus, jumătate pentru el însuși, jumătate pentru echipa sa: „Oaspete minunat!” Când s-a terminat spectacolul am mai vorbit și îmbrățișarea pe care mi-a dat-o când ne-am despărțit a fost caldă și autentică.

Fie să te odihnești în pace, Larry King, ca evreii să găsească unitate și pacea dintre ei și toată lumea să găsească unitate și pace în vremurile noastre tulburi.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed