Regulile jocului cu Creatorul

275Conceptele din înțelepciunea Cabala sunt diferite de cele cu care suntem obișnuiți în lumea noastră. Jocul este de fapt o tranziție. Ca o pisică care se ghemuiește înainte de a sări, țintește și abia apoi sare. Toată această pregătire și ajustare pentru un salt imaginar este un joc. Pisica se pregateste cum sa sara.

Adică, un joc este o modalitate de a imagina o stare viitoare. Prin urmare, întreaga noastră viață ar trebui să fie un joc. Dorim să ne conectăm și, în cadrul conexiunii noastre, să dezvăluim Creatorul, scopul existenței noastre, viața eternă și perfectă. Toate acestea se realizează prin joc.

Copiii se joacă tot timpul și așa cresc. La fel este în viața spirituală, dar acolo trebuie să luăm jocul în propriile noastre mâini, să îl înțelegem și să ne jucăm împreună cu Creatorul. La urma urmei, fără joc, nu vom putea să ne apropiem de El și să devenim partenerii Lui. Cu cât ne descriem mai mult pe noi înșine ca fiind mai aproape de Creator, cu atât înțelegem mai bine regulile acestui joc.

Se pare că trebuie să ne jucăm constant: o persoană se joacă cu sine, se joacă cu grupul, se joacă cu Creatorul. Iar Creatorul se joacă cu Leviatanul, adică cu toată creația. Cu ajutorul jocului, ajungem într-o stare numită „masa Leviatanului” atunci când întreaga omenire stă în jurul unei mese mari cu Creatorul pentru a gusta Leviatanul.

Ne-am jucat cu el, l-am folosit pentru a deveni un om, Adam, asemănător Creatorului și ne-am contopit cu El. Apoi, întregul Leviatan, întreaga creație, este pusă la dispoziția noastră pentru o utilizare corectă, care se numește masa  Leviatanului, sfârșitul corectării.

Nu există nimic altceva decât un joc. Jocul înseamnă că trec de la starea actuală la starea următoarea, mai avansată. Viața este o schimbare constantă, trecerea de la o stare la alta. Trebuie să adaug Creatorul la aceste doar ca primul care începe întregul joc și ca ultimul la care am venit după implementarea cu succes.

Mai întâi descopăr toate stările prin care trec prin grupul de zece, în starea actuală și schimbarea in grupul de zece, participarea mea în el, până cand ajung la utilizarea corectă a condițiilor pregătite de Creator. Așa avansăm.

Acest lucru se numește un joc deoarece nu am ajuns încă la starea în care dorim să fim. Efortul de a trece în starea dorită, cea mai înaltă, mai dăruitoare și mai avansată în raport cu legătura dintre noi și legătura noastră cu Creatorul, se numește joc.

Este întotdeauna posibil să te joci. Chiar și animalele se joacă, dar o fac inconștient, ca și copiii în virtutea instinctului de dezvoltare. Dacă vrem să folosim jocul pentru a ieși din această lume în lumea superioară, atunci trebuie să acceptăm acest joc, să îi înțelegem regulile și să construim noi înșine sistemul jocului pentru a ne ridica deasupra.

Fiecare dintre noi se joacă tot timpul. Fiecare persoană este ca o marionetă jucată fie de dorința de a primi, fără să-i ceară permisiunea, fie de dorința de a dărui, pe care el însuși o invită să acționeze în interiorul său. Apoi se joacă in iubirea de prieteni.

Vedem întotdeauna un joc și, prin urmare, ar trebui să evaluăm o persoană numai în funcție de ce fel de joc joacă: unul negativ, la inițiativa egoismului său, sau unul pozitiv, atunci când atrage dorința de a darui pentru a actiona prin el.

Din prima parte a lecției zilnice de Kabbalah 04.01.2021, “Jocul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed