Relații în care este revelat Creatorul

962.2Comentariu: Există o lege: „Ceea ce nu obținem, nu îi dăm nume”.

Răspunsul meu: Și cum poți denumi un obiect sau fenomen dacă nu îl obții? Prin urmare, forța superioară este numită Creator tocmai datorită faptului că Îl dobândim.

Mai mult decât atât, îl poți dobândi într-o formă, pe mine în alta, pe altcineva într-o altă formă și așa mai departe. Fiecare în felul lui. Dar, în principiu, toate numele Creatorului, în realizarea lor treptată de către om, îl conduc către o singură formă în care în final toate senzațiile Creatorului devin abstracte. Îi poți da epitete precum iubire, dăruire completă, superioară, perfectă. Dar, în general, El nu are un nume.

Întrebare: Deci, oamenii care au ieșit din Egipt, au rătăcit prin deșert și au înregistrat toate relațiile care s-au manifestat între ei, întreaga gamă de sentimente și emoții – fiecare înregistrare este o anumită senzație a Creatorului?

Răspuns: Le-au înregistrat ca cercetători. Realizând între ei anumite relații în care a fost revelat Creatorul, au scris: „Astfel de relații sunt egale cu astfel de manifestări ale Creatorului. Astfel de relații sunt egale cu astfel de manifestări ale Creatorului. ” Și așa mai departe. Aceasta este întreaga Tora.

Prin urmare, se spune că întreaga Tora este numele Creatorului.

Întrebare: Există un număr exact al numelor Creatorului: 72. Ce înseamnă?

Răspuns: 72 (Ayin, Bet) este manifestarea Creatorului sub forma luminii Hochma, AB.

Comentariu: Dar există o mulțime de nume diferite în Tora.

Răspunsul meu: Fiecare este un nivel diferit. Există pași principali pe care îi urmezi pentru a ajunge la revelația deplină a Creatorului și există niveluril personale mici.

KabTV „Stări spirituale. El și numele Lui sunt unul ”25.05.2021

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: