“Renunțarea tăcută — un pas către un echilibru mai bun” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Renunțarea tăcută — un pas către un echilibru mai bun

Semnele sunt acolo de mult timp, dar blocajele le-au dat un impuls major. Acum, „renunţarea tăcută” este o problemă majoră pentru angajatori, mai ales că mulți oameni încă lucrează de acasă, estompând granița dintre timpul de lucru și timpul liber. Deși nu există o definiție clară a termenului „renunțare tăcută”, practic înseamnă că oamenii se străduiesc să facă mai puțin, să lucreze mai puține ore și să uite de muncă odată ce ies din birou. Pe scurt, înseamnă să lucrezi cât mai puțin fără să fii concediat.

Unii experți dau vina pe angajați pentru acest fenomen, argumentând că oamenii devin leneși. Alții o pun pe șefi și susțin că directorii trebuie să învețe cum să lucreze cu millennials dacă doresc să profite mai mult de ei.

Cred că pur și simplu oamenii vor să găsească un echilibru. Un echilibru sănătos între muncă și timp liber este cheia pentru a duce o viață bună. Nu este o linie rigidă, ci ceva pe care fiecare persoană trebuie să-l determine singur pe baza unui singur principiu: munciți doar atât cât este necesar. Orice lucru dincolo de ceea ce este necesar este redundant și prin urmare epuizant, neplăcut și dăunător.

Această abordare se referă la mult mai mult decât la muncă. Este singura modalitate prin care putem atinge niveluri durabile de consum, singura modalitate prin care putem salva pământul, aerul și apa de la epuizare și poluare.

Dacă ne echilibrăm timpul și efortul între muncă și timp liber, asta ne va oferi timp și energie pentru activități mai pline de satisfacții emoționale. Pe scurt, cu toții vom beneficia de găsirea echilibrului potrivit între timpul de lucru și timpul liber.

În ceea ce privește preocupările legate de cerințele de producție și de creșterea economică, cred că deja producem mult prea mult. Majoritatea produselor pe care le facem și le cumpărăm nu adaugă valoare vieții noastre. Ele nu ne fac mai fericiți și nu ne ușurează viața. Singurii care beneficiază de ele sunt acționarii producătorilor, în timp ce noi ceilalți suferim consecințe din cauza poluării, a congestionării traficului și a nenumăratelor ore petrecute construind lucruri redundante.

Economiștii și cei ale căror mijloace de existență depind de menținerea mașinii economice în funcțiune, ar putea să tragă un semnal de alarmă la vederea renunțării tăcute, dar pentru noi ceilalți cred că este o veste bună. Este timpul să începem să trăim sănătos. Va fi mai bine pentru noi, mai bine pentru copiii noștri și mai bine pentru Planeta Pământ.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed