Renuntati la piine, in timp ce sinteti infometati

Nici o miscare care are ca scop unificarea oamenilor fara intelepciunea Cabalei, nu are sanse de succes. Doar aceasta intelepciune va furnizeaza conexiunea cu Lumina Superioara prin descrierea actiunilor pe care le face. Cind cititi despre aceste actiuni si le doriti in interiorul vostru, incepeti sa va schimbati constant. Nu este un alt mijloc.

Oamenii se pot uni in diverse grupuri, dar haideti mai intii sa ne intrebam: Care este scopul lor si mijlocul prin care vor sa-l obtina? Credeti ca sint capabili sa schimbe natura umana singuri? Daca da, de unde vor lua vigoarea de a face, daca sintem toti egoisti? Daca nu au de unde lua, atunci nu vor reusi nimic mai mult, decit sa vorbeasca.

Sint oameni care se bucura sa dea dupa cum le dicteaza natura proprie, „altruistii egoisti”. Si ei nu inteleg ca actioneaza din interiorul egoului lor deoarece nu au o a doua natura, scinteia de Sus. Ei vor cu adevarat sa renunte la tot.

In timpul tineretii mele, cind am trait in Leningrad (St. Petersburg, Russia), am avut o conversatie cu o femeie in virsta care fusese revolutionara. Ea mi-a spus ca obisnuia sa dea piine soldatilor care plecau la razboi. Era infometata dar nu isi permitea nici macar sa se gindeasca sa ia o farimitura din piinea aceea.

Oamenii vor sa renunte la vietile lor din cauza egourilor, deoarece egoul nostru este dincolo de nivelul animat. Egoul se afla in nivelul vorbitor (uman), in timp ce viata corpului ramine la nivelul animat. Si daca o persoana simte ca „sinele” sau este ranit, ea isi ignora corpul. Daca vede ca trupul animat incearca sa invinga umanul din el, atunci distruge aceasta bestie. Nu exista nici un altruism in asta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: