Restricționarea este o condiție pentru atingerea Creatorului

Sentimentul Creatorului în ceea ce privește sufletele este perceput ca infinit. Aceasta este o conexiune între lumi, suflete. Dar infinitul este cel mai înalt nivel și rămâne așa.

Încercăm tot timpul să ne absolvim relațiile, astfel încât să le percepem în anumite doze și în conformitate cu acestea vom numi stările noastre,trepte.

Vom putea deja să comunicăm cumva cu Creatorul, adică să îi dăm nume de-a lungul acestor grade, de-a lungul acestor granițe, pentru că limităm imaginea Lui către noi.

Dacă spun „tată”, „mamă”, „mare”, „mic”, „bun”, „rău” și așa mai departe, îmi limitez percepția, o definesc cumva și astfel pot vorbi despre ceva. În caz contrar, nu am alte stări, cu excepția unor admirații neclare, care dispare și ele. Nu ne putem imagina starea de umplere nelimitată.

Deși Creatorul are o mare dorință de a încânta ființa creată și ne raportăm la El ca la o sursă de împlinire, cunoaștere și senzație infinită, trebuie să ne limităm către El, să facem o restricție asupra noastră și să mergem mai departe, înaintând anumite condiții pentru a-L defini în anumite bariere, limite.

Existăm în Creator chiar și acum. Dar unde este El? Nu Îl simțim. Putem începe să-L simțim numai dacă ne limităm percepția. Avem o restricție, apoi un ecran, apoi izbitor, o anumită cantitate de lumină.

Doar în măsura în care putem dărui Creatorului putem primi de la el. Aceasta este singura cale!

Altfel, toate senzatiile dispar. Acestea pot fi doar într-o cantitate limitată, care poate crește din ce în ce mai mult.

Putem obține o senzație infinită, dar va fi într-o senzație infinită.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV, 8/12/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: