Revelarea Creatorului prin unitate

528.02Este imposibil ca cineva să primească influența societății dacă nu este atașat de societate, adică dacă nu o apreciază. În măsura în care o face, poate primi de la aceasta influență fără nicio muncă, pur și simplu prin adeziunea la societate (Rabash, „Rigoarea de a nu învăța Tora pe închinătoril la idoli”).

Munca noastră nu este deloc grea. Trebuie doar să vă conectați cu grupul și totul va veni prin asocierea noastră. Revelarea Creatorului va veni de sus. Nu ne așteptăm la altceva. Unindu-ne unul cu celălalt vom dezvălui Creatorul și astfel ajungem la scop.

Vedem că Creatorul nu ne lasă în pace; El vrea să ne ridicăm în calitățile noastre mai presus de noi înșine ca egoiști, și măcar să încetăm să apreciem starea de egoism în care existăm în prezent. Sper cu adevărat că vom înțelege acest lucru și vom începe cumva să ieşim din ego.

Și atunci totul depinde doar de noi. Dacă toată lumea se roagă și îi cere Creatorului să ne coboare în raport cu grupul și să ridice grupul, atunci prin grupul care se înalță Îl vom putea vedea pe Creatorul care se află în spatele lui.

Din  Convenţia Internaţională “Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/7/22, “Adeziunea cu prietenii” Lecţia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: