Revoluţia dorinţelor

537Nu există scăpare; după toate răsturnările istoriei care mai pot avea loc, toți vom ajunge la decizia că trebuie să ne ridicăm deasupra naturii egoiste umane și să ajungem la dăruire.  (Lișma). Și numai acest scop se află în fața noastră – spre deosebire de idealul material de a ne îmbogăți și de a deveni regele lumii.

Este imposibil să urmărești două obiective deodată. Dorința ar trebui să fie întotdeauna mare și unică. Este fie un ideal spiritual, dorința de a te apropia și de a te uni cu Creatorul, fie un ideal material, de a stăpâni toate bogățiile lumii.

Deși au existat mulți cabalişti în istorie care au fost oameni bogați, acesta nu a fost scopul lor; a fost doar modul în care și-au trăit iața. Și în același timp, au existat cabaliști care au trăit în sărăcie.

Toți oamenii care au existat de-a lungul istoriei sunt împărțiți în aceste două grupuri: cei care luptă pentru spiritual și cei care luptă pentru material. Și, deși toți ieșim din lumea materială, din dorința de a primi, viața ne învață treptat că trebuie să trecem la dezvoltarea spirituală.

În zilele noastre, trăim o adevărată revoluție, deși s-ar putea să nu o simțim încă. Oamenii încep să se întoarcă de la dorințele materiale de hrană, sex, familie, bogăție, onoare și cunoaștere către o nouă direcție, către valori spirituale. Desigur, acest lucru nu se întâmplă tuturor deodată, dar încetul cu încetul, pas cu pas, acoperă noi straturi ale populației lumii. Treptat, această schimbare are loc în întreaga dorință comună a omenirii.

Conform programului de creație, întreaga lume trebuie să realizeze Lișma, intenția de a dărui, precum Creatorul. După cum se spune: „Toți Mă vor cunoaște de la mic la mare, căci casa Mea se va numi casă de rugăciune pentru toate popoarele”.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/24/22Scrierile lui Baal HaSulam “Exil și mântuire”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: