Rezistența față de Înțelepciunea Cabala, partea 1

Vedem că umanitatea se dezvoltă sub influența a două forțe: sprijin și opoziție, pro și contra, forță de conducere și forță de rezistentă. Este natural pentru orice dezvoltare că există tot timpul expansiunea și contracția, precum inhalarea și exhalarea.

În orice moment dat, aceste două forțe acționează, deoarece dezvoltarea corectă este imposibilă fără un echilibru între ele.

Cabală și Cabaliștii s-au dezvoltat conform cu generația lor. Apar scântei în vasul spart al sufletului. Aceste scântei sunt gata să iasă la suprafața din fragmentele sufletului și ele cer corecția.

Oamenii în care s-au trezit asemenea scântei simt nevoia de a revela scopul creației, forța superioară, Creatorul. Ei caută să se ridice deasupra vieții obișnuite ca să nu rămână în dorințele lor sparte, ci să trăiască de dragul scânteilor spirituale.

Deși aceste scântei sunt sparte, totuși omul simte că ele trebuie renăscute. Așadar, există multe forțe într-un Cabalist: scântei, gene spirituale (Reshimot) și dorințe legate de corecție, adică de proprietățile dăruirii.

Acest proces a început cu primul om, Adam. Apoi i s-au mai alăturat din ce în ce mai mulți oameni din fiecare generație, aceia care au simțit nevoia de a descoperi și de a înțelege scopul creației și să aparțină de forța superioară și de sistemul superior. Așa că de la Adam a coborât întreaga linie de Cabaliști care au dezvoltat metoda revelarii Creatorului pentru ființele create din această lume.

Cabaliștii au fost acele ființe create care au revelat forță superioară. Și, din moment ce s-au trezit scânteile spirituale și dorințele în mulți oameni, Cabaliștii au împrăștiat, de asemenea, înțelepciunea Cabala, care a trezit diferite reacții.

Și chiar și un studiu simplu al Cabalei a trezit două forțe opuse într-o persoană: dorința pentru revelarea Creatorului și cea împotrivă. Până la urmă, un om este o dorință spartă de a se bucura, un egoist și în interiorul lui este o scânteie care necesită o poartă către o altă dimensiune, către un alt nivel – intenția de a dărui.

Această scânteie se referă la o viață diferită, la o lume diferită. Așadar, un Cabalist are două lumi interioare: uneori el este dominat de forța dăruirii și alte ori de forța de primire. El trece tot timpul prin urcări și coborâri din moment ce aceste forțe opuse lucrează constant în el: scânteile și dorințele sparte necesită realizarea lor. În acest mod se dezvoltă un Cabalist, uneori pe linia dreaptă și alteori pe linia stânga.

Aceeași regulă se aplică la o persoană și la mediul ei. Abraham, primul Cabalist care a început să disemineze Cabala către mase, s-a întâlnit cu o rezistentă puternică din partea tatălui sau Terah și de la fosta sa școală, de asemenea, și din partea conducătorului Babilonului antic, Nimrod. Rezistenta a fost atât de puternică încât el a trebuit să plece din Babilon.

Rezistenta față de Cabală este naturală, deoarece nimic nu se dezvoltă fără ea. Vedem în exemplul nivelelor naturii, mineral, vegetal și animal că întreaga evoluție se întâmplă ca rezultat al luptelor și nu ar fi putut fi altfel.

Așadar, Cabaliștii sunt răbdători față de oponenții Cabalei, deoarece ei realizează că ei îi primesc de Sus și că, Creatorul este cel care organizează toate aceste forțe protestante. Dar, în același timp, ca reprezentanți ai forței de dezvoltare spirituală, ei trebuie să reziste dezvoltării materiale și egoiste.

Oponenții Cabalei se luptă cu ea în orice mod posibil, însă Cabaliștii înțeleg că toată această rezistentă este aranjată de Creatorul care controlează aceste forțe, așadar, răspunsul față de asta trebuie să fie potrivit. Până la urmă, noi trebuie să acționăm numai pentru un singur scop: să revelăm Creatorul pentru ființele create în această lume, ceea ce este scopul Înțelepciunii Cabala.

Cabala este revelată numai pentru acest scop și este imposibil să se dezvăluie una fără alta, căci, în acest progres al rezistenței, ele se bazează una pe alta.

Așadar, omul trebuie să trateze rațional oponenții Cabalei, realizând că, din momentul în care Lumina a creat întunericul, adică atunci când dorința altruistă a creat dorința egoistă, aceste dorințe au fost opuse una față de cealaltă, însă ele trebuie să se dezvolte împreună. Până la urmă, Lumina, de asemenea, se dezvoltă atunci când intră în creație, când o organizează și când construiește din ce în ce mai multe conecsiuni diferite.

Așadar, omul trebuie să trateze criticismul cu creativitate, cu înțelegere. Și, deși oponenții Cabalei au provocat multe necazuri Cabalei, totuși toate aceste forțe acționează conform programului creației.

Din lecita „Rezistenta fata de Stiinta Cabala” 9/24/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: