Ridicarea deasupra vechilor valori

Întrebare: În vremurile anterioare virusului, valorile principale ale unei persoane erau familia, să câștige bani, poate avea o afacere mică, ca să nu mai vorbim de una mare, etc. Și acum, când oamenii încep încet să se izoleze de sine, nu este clar ce să faci. Multe afaceri nu se vor recupera, nu va exista turism, avioanele nu zboară.

Cum poate trăi o persoană? După ce valori va exista lumea după criză?

Răspuns: Cred că, dimpotrivă, o persoană va avea valori reale. Toate zborurile din jurul planetei, care efectuează vânzări și alte activități inutile pentru care doar lucrezi, câștigi bănuți și cheltuiești, în timp ce altcineva profită de tine, făcând miliarde și, în general, nefăcând nimic cu ei – toate acestea vor ajunge la un fel de medie. Dacă nu complet, atunci cel puțin vor scădea la un nivel normal, se va „dezumflă”, cum se spune.

Prin urmare, o persoană va căuta, în primul rând, valori în viața ei. Se va întreba pentru ce trăiște și va încerca să găsească răspunsul, ceea ce deja contează. Cred că suntem pe drumul cel bun.

Apoi, totul depinde de oameni, să nu cedeze înșelăciunii și unor promoții, pe care sunt încurajați să le ia de unii proști și nou îmbogățiți, care nu văd nicio valoare în viață, decât să adauge încă un miliard în contul lor bancar și apoi încă un miliard. Sper că oamenii vor începe să caute ceva mai sus.

Iar valorile înalte nu sunt în interiorul vieții noastre, ci mai presus de ea. Ce este de căutat în ea, dacă se termină? Mai mult, vedem că nu există fericire în viață. Avem nevoie de ceva diferit, mai puternic, etern și perfect. În măsura în care o persoană poate înțelege întreaga viață și ce este dincolo de ea, va trebuie să dea un răspuns la întrebarea: „Pentru ce este această viață?”

Dacă ne-am îngriji doar de existența noastră fizică, ca și animalele care nu văd nimic mai mult, atunci ne-am alimenta instinctiv și am fi satisfăcuți. Asta ar fi suficient.

Dar dacă țintim un pic mai sus, fără să vrem să ne blocăm în limitele înguste ale lumii noastre, de la naștere la moarte și nu mai mult, atunci trebuie să răspundem la întrebarea: „Pentru ce se oferă viața de fapt?” Unde este răspunsul pentru a-ți potoli setea de căutare a sensului existenței?

Natura nu face nimic degeaba. Și dacă întrebarea existenței non-biologice apare în noi, în viața noastră biologică, atunci putem și trebuie să găsim răspunsul la ea.

Există persoane în care acest lucru apare ca o cerere urgentă și, există cei care încă trebuie să se dezvolte până când să pună această întrebare; ei nu o pot îndepărta de la sine și vor trebui să găsească un răspuns. Nu e ușor. Dar totuși, însăși faptul că, la chemarea naturii, apare în noi această întrebare – este un lucru minunat.

 

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 17/05/20

.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: