Ridicați-vă deasupra dorințelor, preferând avansarea spirituală

O dorință interioară de cunoaștere, de avansare și de dezvoltare științifică este inerentă umanității. Cu toate acestea, trebuie să ajungem la o realizare clară că doar echivalarea formei cu forța superioară ne va oferi satisfacții, demne de un om. Orice altceva este doar Klipa, pe care nu ar trebui să o atingem.

Ni se pare că vom realiza ceva cu ajutorul cunoștințelor externe, dar în curând vom atinge o criză în știință. Tot ceea ce a fost dezvoltat de umanitate, cu excepția sufletului, este muncă asupra idolilor, ceea ce nu aduce niciun beneficiu ci, dimpotrivă, ne conduce în sens invers. Iar la final, ne face să ne pocăim și să ne predăm.1 (Minutul 10:00)

În lumea fizică, un erou este cel care vrea să triumfe asupra celorlalți, cu egoismul său. În lumea spirituală, un erou este cel care își învinge propriul egoism 2 (Minutul 26:17)

Invidia este cea mai puternică forță. Nu suport că o altă persoană are ceea ce ar trebui să am eu. Acest sentiment este atât de puternic pentru că provine din influența Luminii de Sus, care mă lasă să simt pe cealaltă persoană ca pe mine însumi. Prin urmare, îl invidiez pentru toate realizările lui, în comparație cu ceea ce văd în mine și care par să se înmulțească de multe ori, în funcție de distanța dintre noi.3 (Minutul 26:58)

Invidia provine din faptul că venim din sufletul unic al lui Adam HaRishon și, de aceea, ne putem simți unii pe alții și putem vedea ce are un prieten. Egoismul se înmulțește de nenumărate ori față de ceea ce văd la un prieten, astfel încât chiar și cel mai neînsemnat lucru din mâinile altora mi se pare foarte valoros și vreau să îl am. Mi se pare că îmi lipsește exact ceea ce are și dacă îl voi obține, voi fi complet împlinit. Acest lucru provine din sistemul lui Adam HaRishon.4 (Minutul 30:05)

Dacă simt invidie, o anumită dorință, înseamnă că trebuie să lucrez cu ea. Nu suntem responsabili pentru dorința noastră și caracterul ei – dorința apare și dispare și revine din nou. În înțelepciunea Cabalei, nu suntem în război cu nicio dorință, ci pur și simplu devenim mai integrați în mediul corect, în care obținem direcția și puterea corectă

O persoană nu are nicio șansă să-și învingă dorința într-o luptă frontală, față în față și nu există niciun motiv să o încerce. Trebuie să privesc toate dorințele ca fiind trimise la mine pentru a crește, datorită lor. Dacă distrug o dorință, nu pot crește. Trebuie să mă ridic deasupra dorinței și să prefer înaintarea spirituală. Acest lucru este posibil prin conectarea cu mediul și apelul la Creator, prin implementarea metodei de corectare.

Nici măcar nu țin cont de dorințele care sunt dezvăluite în mine, pentru că nu intenționez să le realizez. Nu le văd decât ca pe o rampă de lansare, pe care trebuie să o împing pentru a putea sări în Sus. Aceasta este atitudinea potrivită! 5 (Minutul 47:35)

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 12/13/19, Introducere la cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed