Rol de neinvidiat

511.01Întrebare: Există două tipuri de oameni care percep Cabala într-un fel sau altul. Un tip este prin atracție pentru acest studiu, iar celălalt prin negare. Încercând să submineze Cabala, ei o studiază astfel. Este și aceasta o formă de conexiune?

Pot fi numiți astfel de oameni ucenici?

Răspuns: Nu i-aș numi ucenici. Un discipol este cel care vrea să devină ca un profesor. El știe că trebuie să-l urmeze pe profesor ca ghid și în cele din urmă, să adere la el.

Oamenii care sunt împotriva Cabalei aleg un drum foarte amar pentru ei înșiși, din cauza egoismului lor, a invidiei aș spune, îi roade un sentiment de frică. Sunt gata să dea totul pentru a scăpa de tine și a te macina astfel încât să fii învins în ochii tuturor și a toate.

Desigur, îmi pare rău pentru ei, pentru că oamenii își petrec întreaga viață, energia și motivațiile făcându-ți cumva ceva dăunător și rău.

Dar astfel de oameni sunt necesari și în starea generală a umanității. Desigur, funcția și rolul lor este de neinvidiat; până la urmă vor trebui să treacă din nou prin toate acestea, în sensul bun.

Întrebare: Dar nu ei aleg asta, nu-i așa?

Răspuns: Nu este nevoie să jonglați cu expresiile „alege și nu alege”. Fiecare ființă umană are o posibilitate minimă de liber arbitru.

Oamenii care ne-au combătut au avut ocazia să ne evalueze corect. Egoismul lor, invidia, gelozia sau alte date au dus la faptul că s-au întors împotriva noastră. Aici nu putem face nimic.

Ei trăiesc prin faptul că vor să sugă din tine acea forță dătătoare de viață pe care o primești de sus și încearcă să o distribuie altora. Dar sub această formă, nu o pot obține, așa că sunt furioși.

KabTV “Am primit un apel. Cabala – Pentru şi împotrivă” 12.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: