Rolul spiritual al femeii, partea a doua

Combinația dintre rădăcina masculină și cea feminină

Din amândoi, dintr-un bărbat și o femeie se naște fătul. Nimic nu se poate naște doar din bărbat sau doar din femeie.

Rădăcina masculină este forța de dăruire, iar rădăcina feminină este forța de primire. Procrearea este fapta bună în care va trăi spiritul vieții. (Rabash, „Dargot Sulam”, „294. Din ambii – bărbat și femeie”)

Rădăcina (înclinația) masculină este o intenție de dragul dăruirii, iar rădăcina feminină este dorința de a primi. Dacă acestea se interconectează reciproc, apare combinația lor corectă. Rezultă că, atunci când dorința de a primi interacționează cu intenția de dăruire (aflată deasupra ei), acestea două pot dezvălui împreună Creatorul. Reușesc astfel să producă acțiunea cea mai bună și mai importantă, de care este capabilă creația, în lumea noastră.

Nici un bărbat și nici o femeie nu pot face acest lucru separat, ci doar într-o combinație potrivită a calităților de dăruire (masculine) și a celor de primire (feminine). Doar astfel pot realiza primirea de dragul dăruirii, adică să se asemene cu Creatorul. În caz contrar, nici unul dintre ei nu este perfect.

Întrebare: Care este principiul conexiunii corecte dintre rădăcina masculină și cea feminină?

Răspuns: Dacă vorbim despre Cabala, atunci în conformitate cu această învățătură, rădăcina masculină și cea feminină există în fiecare dintre noi. O persoană trebuie să lucreze astfel încât dorința sa de a primi să fie complet sub autoritatea intenției de a dărui (de dragul dăruirii). Și atunci obține combinația potrivită.

Trebuie să înțelegem că nu vorbim despre femeie și bărbat, ci despre interacțiunea (conexiunea) corectă dintre aceste două rădăcini (înclinații) – cea masculină și cea feminină.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre familie, despre relația potrivită dintre un bărbat și o femeie, atunci vorbim despre înțelegerea clar definită a calităților fiecăruia. Atunci, înclinația  feminină și cea masculină se combină în așa fel încât să producă fructul spiritual. De fiecare dată ei vor reuși sa dea naștere stării ce urmează și aceasta se numește nașterea copilului lor.

Dintr-o lecție de rusă, 03/08/2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed