Rolul tehnologiei în relațiile umane

962.7Întrebare: Spui că este necesar să aducem locuitorii orașelor la un anumit grad de integrare, deoarece natura ne conduce la acest lucru.

Ce fel de integrare este? Este atunci când oameni foarte diferiți ajung totuși la un anumit grad de conexiune între ei? Poți explica ce vrei să spui prin conexiune între locuitorii orașului?

Răspuns: Conexiunea între oameni nu trebuie neapărat să fie în oraș, pentru că această conexiune va apărea din contact tactil direct, comunicare fizică.

Astăzi vedem oameni stând la aceeași masă într-o cafenea vorbind între ei prin telefoane. S-au obișnuit să comunice unul cu celălalt printr-o tastatură.

O persoană vede cum este afectată de noi tipuri de comunicare, se obișnuiește cu acestea și vrea să fie conectat cu alții printr-un fel de dispozitiv care să-i furnizeze simultan tot felul de date, imagini și orice ce vrei, astfel încât să poată diversifica contactul între ei cu inserții muzicale, etc.

Adică, relațiile dintre oameni vor trece tot mai mult prin sistemele pe care le inventăm. Ne vor permite să ne înțelegem mai bine și să ne adaptăm unul la celălalt.

Și nu vom fugi de asta undeva în pădure, să strigăm și să căutăm conexiuni între noi în acest fel.

Comunicarea care există între noi astăzi prin tot felul de dispozitive se va îmbunătăți și ne va ajuta să comunicăm mai repede. În general, vom lua lucrurile bune pe care le avem acum și tot ce nu este necesar va fi uitat și eliminat treptat.

Întrebare: Crezi că o persoană se îndreaptă mai mult către comunicarea prin Internet și utilizarea dispozitivelor din cauza unor limitări fizice?

Răspuns: Și ce ne putem oferi reciproc cu limitările noastre fizice? Că trebuie neapărat să văd o persoană? Poate că voi fi într-un astfel de contact cu el fără a trebui să-l văd sau să-l aud. Trebuie să ajung la un fel de conexiune cu el, dar astfel încât să fie cât mai completă și în forma în care vreau să fie primită. Poate fi diferit pentru toată lumea.

Cred că dispozitivele noastre ne conduc din ce în ce mai mult la faptul că dorim să fim mai conectați unul cu celălalt pe plan intern. Și apoi vom vedea că nici acestea nu ne ajută în acest sens. Doar ne conduc la această decizie.

În plus, o conexiune pur fizică între noi, de asemenea, nu oferă nimic. Nu decide nimic între oameni sau între guverne. Dimpotrivă, ne face să îi mințim pe ceilalți, să ne distanțăm de ei, în ciuda faptului că în exterior nu o arătăm deloc.

KabTV  „Conversații” 09.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: