Rosh HaShanah—Ziua de naştere a lui Adam

744Toate națiunile lumii sărbătoresc Anul Nou ca o sărbătoare fizică obișnuită și numai evreii au o sărbătoare specială, când noi sărbătorim crearea lui Adam. Aceasta este o dată foarte semnificativă.

Cu cinci zile înainte de Anul Nou (Rosh HaShanah), a avut loc crearea lumii, iar în ziua de Anul Nou, la ceasul al cincilea al zilei de vineri, a fost creat Adam.

Toate datele roșii ale calendarului evreiesc sunt dedicate nu sărbătorilor fizice, ci diferitelor acțiuni spirituale, inclusiv crearea lumii și crearea lui Adam. Au oferit poporului nostru o mișcare generală și intenționată înainte.

Adam este un suflet, adică o structură de forță, o rețea de forțe, care se presupune că se află undeva în spațiu și este o analogie cu Creatorul.

Dar a fost creat de sus, sub influența forței superioare, care este bunătatea, iubirea și dăruirea.. Prin urmare, structura în sine era în aceeași stare de dăruire, iubire și milă față de sine și era un „cocon” intern, autosuficient, care nu avea nevoie să se dezvolte, el exista de la sine.

Pentru a forța această structură să se dezvolte, a fost necesar să fie scuturată cumva, să fie  introdusă în ea un element de interferență, o influență exterioară acută. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul unui sistem suplimentar numit Hava sau Eva. Ea a perturbat echilibrul interior al lui Adam și, ca urmare, această structură a explodat din interior.

De exemplu, atunci când apare un dezechilibru într-o bombă atomică din cauza convergenței excesive a celor două jumătăți, masa critică crește și începe autodecăderea, ceea ce duce la o explozie nucleară.

Același lucru s-a întâmplat aici. Se pare că practic sărbătorim toamna. S-ar părea că ar trebui să stăm în doliu, să postim, să plângem și „să ne punem cenuşă pe cap”.

Nu, o sărbătorim, pentru că datorită spargerii ne putem aduna din fragmentele lui Adam și Eva și ne aducem la starea asemănătoare forței superioare care le-a creat și devenim egali cu ea în perfecțiune și eternitate.

În acest fel, corectăm ceea ce Creatorul a spart în mod deliberat pentru noi, la fel cum părinții demontează un puzzle pentru un copil, astfel încât el să devină mai inteligent prin asamblarea lui. În toată această acțiune, trebuie să vedem pregătirea Creatorului care ne tratează cu iubire și dorește să ajungem la perfecțiunea Lui, să devenim egali cu El.

Prin urmare, sărbătorim oportunitatea care ni s-a oferit pentru corectare ca sărbătoare. Acesta este Anul Nou.

KabTV “Sărbătoarea, Rosh HaShanah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed