Rugăciunea din întregul univers

935Dacă îmi transfer dorința interioară, strigătul meu, într-un apel prin intermediul prietenilor către Creator, atunci se transformă într-o rugăciune. Rugăciunea ar trebui să vină de la câțiva oameni împreună, de la cel puțin două persoane, dar de preferat din grupul de zece (din Minyan). Atunci Creatorul va auzi cu siguranță și va răspunde.

Rugăciunea din grupul de zece înseamnă că toți simțim această cerere, dar bineînțeles fiecare în felul lui. Vrem să ne conectăm pentru că în această legătură ajungem la calitatea Lișma, îl dezvăluim pe Creator și prin conexiunea noastră ne conectăm cu Creatorul. Apoi, în această conexiune, El ne poate da forța necesară a unității, sentimentul unității și conexiunea cu Creatorul.

Toate acestea sunt atinse în cadrul conexiunii noastre; prin urmare, acest cuvânt ar trebui să fie ca un far călăuzitor pentru noi.

Fiecare dintre noi are propria sa rugăciune, din propria sa stare, pentru că niciunul dintre noi nu este asemănător cu celălalt. Dar toate rugăciunile noastre sunt legate de Creator. El este sursa pentru noi toți și, prin urmare, El ne înțelege, ne leagă și ne umple. Totul este făcut de Creator; aceasta este lucrarea Lui. Acesta este motivul pentru care în orice ne angajăm se numește lucrarea Creatorului.

Ne conectăm rugăciunile pentru că înțelegem că niciunul dintre noi nu va realiza nimic fără o conexiune comună cu ajutorul Creatorului. Prin urmare, ne întoarcem la El și Îi cerem să ne conecteze și să ne ridice la un  nivel mai înalt, pentru a deveni dăruitori așa cum este El. Când toată lumea devine inclusă în asta, ajungem la dăruirea completă, care este apoi transmisă Creatorului.

Începem cu o rugăciune comună cu grupul nostru de zece; simțim cât de departe suntem unul de celălalt, apoi ne apropiem, din nou ne îndepărtăm și din nou ne apropiem, de parcă trec peste noi valuri.

Grupul de zece este fundația noastră, dar în jurul lui începem să simțim multe alte sisteme care doresc să se conecteze între ele, precum sistemele stelare care se conectează într-o galaxie. Galaxiile se conectează într-o metagalaxie și astfel ne conectăm din ce în ce mai mult și de fiecare dată descoperim detalii mai adânc în fiecare individ și mai largi în conexiunea generală.

Așa descoperim opera Creatorului; ne adâncim în particular și în esența și măreția Lui din interiorul colectivului și simțim cum El umple și controlează totul.

Căutăm o conexiune reprezentând-o în toate formele posibile și cerând-o Creatorului. Vreau să îmbrățișez și să includ pe toată lumea, să înțeleg și să simt pe toți și să mă conectez cu toată lumea. Prin asta încep să simt că umplu întregul univers. Aceasta înseamnă că încetul cu încetul încep să dobândesc Malhut generală.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala din 21.10.2022,, „La limita Lișmei“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: