Rugăciuni diferite

562.02Care este caracteristica unei rugăciuni Cabaliste, care o deosebește de rugăciunile oamenilor obișnuiți? O rugăciune a unei persoane obișnuite se emană din egoismul său fără nicio intenție de a se uni cu ceilalți și de a urca la Creator.

Prin urmare, această rugăciune are un efect pur psihologic, calmând persoana, dar nu schimba nimic în realitate. Nu are niciun efect asupra forțelor spirituale.

Este posibil să influențam forțele care guvernează creația numai prin unire. Dacă grupul de zece se uneste, atunci întregul grup de zece acționează ca unul în raport cu forța superioară.

Și dacă nu ne unim în grupul de zece deasupra egoismului nostru, atunci nu avem niciun impact asupra forței superioare. Poate fi influențat doar în măsura echivalenței proprietăților, iar pentru o echivalență minimă, trebuie să ne unim atitudinile în grupul de zece.

Prin urmare, toate rugăciunile omenirii către Creator nu au niciun efect asupra Lui. Ele sunt o reacție naturală a dorinței de a primi plăcere, pe care Creatorul Însuși a oferit-o fiecărei persoane. Prin urmare, nu are sens pentru El să asculte cererile acestei dorințe de la primi plăcere, pe care El însuși a creat-o.

Dar dacă combinăm dorințele noastre în grupul zece și, în ciuda egoismului nostru, dorim să avem ceva mai înalt, adică puterea de dăruire în loc de puterea de primire trezită în noi de către Creator, atunci ne îndreptăm cu adevărat către Creator ca fiind cea mai superioara sursă de daruire. Și apoi El ne dă puterea de dăruire cu care devenim ca El.

Rugăciunea noastră are ca scop să devină ca si Creatorul și să dobândim puterea de dăruire, asemeni  Lui. Și acest lucru este posibil numai dacă ne unim în corporalitate.

Toate celelalte rugăciuni, indiferent de ce religie aparțin, sunt cereri de împlinire egoistă. Prin urmare, ele nu sunt de nici un folos decât pentru a conduce treptat o persoană la nevoia de a cere legătura dintre toti și adeziunea cu Creatorul pe baza puterii de dăruire și nu a puterii de primire.

Aici stă uriașa diferență cardinală față de rugăciunea unui cabalist în care cerem să câștigăm puterea de dăruire, care este mai presus de noi, în afara intereselor personale ale fiecăruia, de dragul altor oameni, de dragul umanității și de dragul Creatorului. Toată lumea cere să aibă puterea de a dărui tuturor, cu excepția lui însuși, pentru că acest lucru il aseamănă cu Creatorul, care dăruiește tuturor, cu excepția Sa. Prin urmare, o astfel de rugăciune este semnificativ diferită de toate celelalte rugăciuni.

Din lecția zilnică de Cabala din 12.02.2021, „Fiii mei m-au învins” (Pregătirea Convenției 2021)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed