Rupe Cercul Vicios

220Omenirea în dezvoltarea sa a avansat la nivelul actual și acum începe să înțeleagă că tot ceea ce societatea ne impune, în principiu, este în detrimentul nostru. Umplem cu deșeuri mediul, ucidem viața, ne deconectăm de familie, de copiii noștri.

În loc să lucreze câteva ore pe zi și să obțină doar cele necesare vieții, o persoană lucrează douăsprezece ore pe zi. Pentru ce? Numai pentru a produce ceea ce este considerat valoros de către societate, în caz contrar, nu se va respecta pe sine, cum își va privi vecinii și cum îi vor privi copiii.

Se pare că este un ciclu vicios creat de noi, care ne face mult mai nefericiți decât animalele.

Întrebare: O persoană este o dorință de a se bucura, este atrasă de ceea ce, așa cum i se pare, are sens. Aleargă după niște împliniri și crede că în asta va găsi ceva, dar până la urmă nu găsește nimic. Este, în principiu, el de vină? Și pentru ce este totul?

Răspuns: Astfel încât să fim dezamăgiți de dezvoltarea noastră naturală, necugetată, egoistă și să vedem cum toate acestea ne conduc la distrugerea completă. Uite ce sunt acum familiile, copiii și casele! Relațiile cele mai obișnuite, naturale, sănătoase și normale dispar brusc undeva, se distorsionează și se rup. Nu ne putem bucura nici măcar de lucruri atât de simple.

Am inventat tot felul de valori și standarde pentru noi înșine și le urmărim. Și, ca urmare, ne deprimăm, care astăzi este prima problemă din lume și consumăm droguri, altfel nu vom putea ține pasul cu acest ritm sau cu această viață în care urăsc pe toată lumea, inclusiv pe mine.

Toată lumea are nevoie de un psiholog personal. Copiii cu vârsta de doisprezece sau treisprezece ani pleacă de acasă, se despart de părinți. Unde sunt, ce-i cu ei?

Acum creștem o generație care nu poate obține nimic de la noi. Nu avem ce să le dăm. Puii de animale sunt întotdeauna crescuți de părinți. În acest sens, suntem aceleași animale. Cine ne va crește copiii? Ce abilități vor putea dobândi singuri? Imaginați-vă prin ce fel de suferință vor trebui să treacă în viață înainte de a găsi algoritmul corect de comportament.

Close-up” KabTV 19.08.09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: