S-a împlinit visul?

294.4Visul inspirațional al lui Herzel despre un stat evreiesc independent s-a împlinit. Dar să aflăm de ce Ben Gurion a fost atât de dezamăgit de tot ce se întâmpla cu poporul Israel și a părăsit Ierusalimul pentru a merge într-un kibbutz. De ce, în loc de adevărați idealiști sionisti, au început să fie create diferite partide care au luptat între ele?

Nu vreau să ating politica, dar merită să ridicăm și să discutăm aceste probleme pentru a înțelege unde ne aflăm. Poate că va fi posibil să găsim cuvinte și să adune forțele umane pentru o explicație mai bună și mai largă a necesității de a uni poporul Israel în țara lui Israel.

Ce putem spune tinerei generații care vrea să știe dacă există un viitor pentru Israel? Bine înțeles, există! Până la urmă, suntem în interiorul unui proces, într-un program stabilit de sus. Tot ceea ce se întâmplă în lume zi de zi este determinat de sus, de la cele mai înalte niveluri ale naturii. Și obligația noastră este să sprijinim acest program și să ne implicăm în el.

Numai noi, în timpul nostru, în generația noastră și în statul nostru putem adăuga puterea științei Cabalei la procesul dezvoltării noastre. Până la urmă, nu există altă posibilitate de a participa activ la acest proces dacă nu facem mișcarea internațională, multinațională.

Nu doar întoarcem din exil fragmentele de popor evreu rămase în diferite țări, ci invităm toți oamenii care înțeleg că viitorul lumii este doar în unificarea întregii omeniri, să se alăture acestei mișcări. În acest fel vom dobândi forma unui singur popor, precum băștinașii din Babilonul antic care l-au urmat pe Avraam și au mers în țara lui Israel, ceea ce înseamnă „direct către Creator – Yashar El” și astfel au devenit o singură națiune.

Valul de antisemitism se ridică din nou în lume. Dar exact acest lucru va ajuta lumea să înțeleagă că nu ne putem întoarce la aceeași catastrofă prin care am trecut deja și am văzut unde i-a condus atât pe evrei cât și întreaga omenire. Suntem obligați să tragem lumea către un alt vârf, o altă stare, și să-i deschidem o perspectivă a viitorului.

Având în vedere ce se întâmplă cu poporul evreu din Israel și din alte țări, cred că oamenii ne vor asculta și mulți ni se vor alătura. Și în acest fel vom influența spiritul poporului și al guvernului lor și vom trezi oamenii la unificare și unitate, la o îmbrățișare uriașă în jurul întregii planete.

Din KabTV “O discuţie cu jurnaliştii” 10/17/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed