Să ajungi la rădăcina sufletului

289Baal HaSulam, „Mintea care acționează”: este scris că fiecare om este obligat să atingă rădăcina sufletului său.

Un cabalist care a atins deja rădăcina sufletului său și este sigur de asta, ne oferă o instrucțiune clară că tu, un om, trebuie să atingi rădăcina sufletului tău.

Acesta este punctul din care forța superioară se raportează la tine, de unde toate sistemele, semnalele și forțele providenței coboară asupra ta. Și trebuie să percepi totul, să înțelegi, să te adaptezi și să te modifici în consecință, să schimbi totul pentru o utilizare corectă.

Prin urmare, fiecare om trebuie să-și atingă rădăcina sufletului, să o înțeleagă și să intre corect în conexiune reciprocă cu acesta.

Aceasta înseamnă că scopul spre care aspiră ființa creată este Dvekut [adeziunea] cu calitățile Sale, așa cum este scris, „Și să te agăți de El”. Înțelepții noștri au interpretat că acesta este Dvekut cu atributele Sale: „Așa cum El este milostiv” etc.

Pentru a te contopi cu atributele Creatorului, nu numai că trebuie să mă ridic, ci și să înțeleg că ascensiunea la nivelul numit rădăcina sufletului meu poate avea loc numai în măsura în care mă schimb treptat în funcție de proprietățile rădăcinii sufletul meu.

Aceasta înseamnă că, schimbându-mă din ce în ce mai mult în a semăna cu Creatorul, urc treptat la rădăcina sufletului meu. Și odată ce ajung, intru în cea mai confortabilă și perfectă stare, ating eternitatea și perfecțiunea.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 21.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed