Să devenim o singură națiune

Baal HaSulam, Națiunea: „Aceste legături slăbite – limbă, religie și istorie – sunt valori importante și nimeni nu le neagă meritul național. Cu toate acestea, ele sunt încă complet insuficiente pentru a sta ca bază pentru susținerea independentă a unei națiuni. În cele din urmă, tot ce avem aici este o adunare de străini, descendenți ai culturilor a șaptezeci de națiuni, fiecare construind o scenă pentru sine, pentru spiritul propriu și pentru înclinațiile sale. Nu există aici niciun lucru esențial care să ne unească pe toți, din interior, într-o singură masă.”

Până în prezent, nu am reușit să construim o țară, o națiune sau o societate. Lumea nu o înțelege. Iar evreii înșiși, cei care trăiesc în Israel, o văd ca fiind ciudată.

Toate valorile bazate pe limbaj, religie și istorie nu ajung la inima lor, deoarece nu ating temelia poporului evreu, temelia țării lui Israel. Prin urmare, pământul respinge tot ceea ce nu corespunde rădăcinii sale spirituale.

Astfel, poporul Israel nu va avea de ales decât să accepte adevăratele legi ale naturii acestui pământ, adică legile dăruirii, iubirii și conexiunii mai presus de egoismul nostru. Atunci, vom începe să simțim cu adevărat că trăim pe propriul nostru pământ, că ne creăm propria societate și propriul stat. Numai în acest caz, toată lumea va începe să ne accepte și să ne judece corect.

Observație: Dacă ai fi spus asta acum un an, probabil că ar fi trebuit să convingi oamenii că există o diviziune puternică în națiune. Dar acum pare să existe o astfel de discordie între dreapta și stânga încât nici nu putem alege șeful guvernului. Și acest conflict crește în fiecare an.

Comentariul meu: În general, trăim într-o perioadă foarte interesantă a istoriei, când începem să înțelegem că nu avem altă opțiune decât să creăm o națiune și un stat în conformitate cu legile naturii noastre, în conformitate cu sufletul nostru comun. La urma urmei, rădăcinile noastre provin dintr-un suflet spart – așa-numitul „suflet al lui Adam”. Și astfel, până nu vom începe să-l restaurăm, să conectăm toate fragmentele împreună, nu vom putea crea nimic.

Întrebare: Vorbești despre un fel de relație emoțională între oameni?

Răspuns: Da. Nu este altceva.

Trebuie să creăm legăturile corecte între noi și, atunci vom deveni o națiune. O vom putea crea atunci când vom înțelege cum să construim o stare prin restabilirea conexiunii. Totul trebuie să înceapă cu căutarea modului în care să devenim uniți corespunzător, ca o singură națiune.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 25.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: