Să facem din Bnei Baruch mondial un singur vas spiritual – embrionul spiritual

Guvernanța superioară ne împinge să ne unim într-un singur grup Cabalist în jurul întregului glob, pentru a ne simții ca un singur vas spiritual. În acest scop, este necesar să depășim toate diferențele, să înțelegem și să ne simțim unul pe celălalt, în ciuda diferențelor de limbă, fus orar, mentalități, nivel de pregătire, interferențe tehnice în comunicare, etc.

Este foarte important să înțelegem că avansăm către unitatea universală la cererea guvernării superioare și pe care o implementăm pasa cu pas, nivel după nivel. Primul pas în care intrăm în lumea spirituală este numit embrion. Acest embrion trebuie să fie perfect, adică similar construcției sufletului comun al lui Adam HaRișon, care a fost spart.

Acum noi colectăm părți al acestui suflet și le asamblăm din nou într-un singur suflet și trebuie să înțelegem că acest embrion este primul pas spre uniune. Embrionul este construit pe concesii, pe anularea noastră în relația cu grupul. Este necesară o participare din inimă, dar omul nu este stăpânul inimii sale, care se află în mâinile Creatorului. Astfel, trebuie să învățăm cum să îl influențăm pe Creator, astfel încât El să ne unească inimile într-una singură. Iar atunci, vom deveni un embrion spiritual.

Nu este suficient să stăm împreună și să studiem, trebuie cumva să ne unim inimile, iar acest lucru este cel mai dificil. Construcția grupului mondial ne furnizează o nouă forță de conexiune, pentru că sunt revelate multe interferențe suplimentare pe care trebuie să le depășim. În grupul nostru, pare că am făcut tot ce era mai bine, am făcut toate acțiunile fizice, iar inima nu este în puterea noastră. Dar tânjind să ne unim la o scală a întregului Kli mondial Bnei Baruch, facem încă un pas către deschiderea inimilor noastre, ascuțindu-ne senzațiile unul pentru altul.

Datorită unei asemenea unificări între 80 de grupuri în jurul lumii, a unui uriaș număr de oameni cu diferite mentalități și culturi, vom putea să ne trezim și să ne atingem unul pe altul, completând impresiile care ne lipsesc pentru a crea un kli comun, care se va numi un embrion spiritual în interiorul sistemului superior.

Tot ceea ce trebuie să facem este să ne conectăm părțile sufletului care sunt separate de noi. De fapt, odată am existat ca un singur suflet, Adam HaRișon, în forma unui sistem perfect. Totuși, acest sistem a fost spart, iar acum trebuie să ieșim din noi înșine și să ne atașăm părțile pierdute înapoi, astfel încât Șechina să locuiască în acest corp spiritual perfect pentru totdeauna.

Sună atât de simplu: să ies din mine, să adun toate părțile sufletului meu, care sunt în afara mea și să mi le reatașez. Apoi, în această conexiune, similar structurii lui Adam HaRișon, voi putea revela Creatorul care umple acest Kli.

Trebuie să fac trei acțiuni, iar Creatorul va termina restul:

  1. Să ies din mine însumi;
  2. Să colectez părțile sufletului meu;
  3. Să implantez aceste organe în mine, însumi, astfel încât să devină un nou corp.

Cel mai dificil lucru este să simt că îmi lipsesc cu adevărat aceste organe, pentru a le atașa intern și a le ”implanta” în mine. În prezent nu simt că am nevoie de ele, așa cum nu simt nici nevoia unui al șaselea deget.

Din prima parte a Lecția zilnică de Cabala 10/11/18, Pregătirea pentru congresul virtual 2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: