Să fii demn de Pământul Israelului

749.01Profeți, Iosua, Capitolul 3:02–3:03: Iar după trei zile au trecut vestitori prin tabără,
Şi au poruncit poporului, zicând: „Când veţi vedea chivotul legământului Domnului Dumnezeului vostru şi preoţii voştri şi pe leviţii cei ce-l duc, atunci să porniţi şi voi de la locul vostru şi să mergeţi după el.

Profeți, Iosua, Capitolul 3:05: Şi a mai zis Iosua către popor: „Sfinţiţi-vă pentru dimineaţă, căci mâine are să facă Domnul minuni între voi”.

A te pregăti înainte de o tranziție înseamnă să te purifici de egoism, de toate proprietățile, intențiile și gândurile care pot fi încă de dragul propriei persoane. Omul trebuie să se testeze și să se ridice la un nivel atât de mare încât să poată estima aproximativ ce alte îndoieli și obstacole ar putea exista.

Întrebare: În principiu, oamenii s-au apropiat de barieră, deci purificarea a avut loc deja. Mai trebuie să se testeze din nou și din nou?

Răspuns: Dar nu rămâi într-un singur loc, continui să mergi înainte tot timpul.

Purificarea are loc nu pentru trecut, ci pentru viitor, deoarece acum acumulezi proprietatea de dăruire, Bina, cu care poți avansa.

Pământul Israelului este foarte crud, foarte egoist. Nu este potrivit ca o persoană simplă să existe pe el. De aceea a fost gol de sute de ani. Nu a crescut nimic pe el. Abia acum, când au venit evreii aici, a arătat brusc că poate înflori și se poate dezvolta.

Întrebare: Dezvoltarea aceasta externă înseamnă ceva?

Răspuns: Înseamnă doar că putem trăi aici, dar numai dacă ne comportăm într-un mod demn de acest pământ. Atunci ne va binecuvânta. Și dacă nu, nu putem exista aici. Ne va vomita afară ca înainte și va trebui să-l părăsim.

KabTV „Secretele cărții eterne” de, 11.06.2021

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed