Să închidem Cutia Pandorei

Cum ne putem recupera de coronavirus și, în general, să ne vindecăm toată viața? Ne întrebăm de unde luăm acest virus. Da, tocmai a sosit momentul, s-a ajuns la o stare în relațiile dintre oameni încât toți acești microbi ies la iveală.

Acești viruși nu acționează împotriva noastră. Ei provin de la o putere superioară cu scopul de a ne îndrepta, de a ne conecta unii cu alții, de a ne implica într-o acțiune comună. Ni se pare că virusul ne separă, dar, de fapt, nu există nimic de separat pentru că nu am fost niciodată conectați. Și acum, când toată lumea suferă, această suferință colectivă ne aduce cumva mai aproape unii de alții.

Prin urmare, este posibil să facem față virusului doar cu o condiție: să reparăm relația dintre noi. În caz contrar, boala va izbucni oriunde, doar din aer la Polul Nord sau pe o navă izolată unde nu pare să fi urcat nici măcar un bolnav. Nu depinde de locul în care se află oamenii, ci doar de relația dintre ei.

Cu cât relația noastră este mai egoistă, cu atât mai rău vor fi virușii. Prin urmare, să le reparăm acum, nu așteptați următorii viruși. „Epoca virușilor” a venit; lovituri mai viclene din natură, care, în conformitate cu dezvoltarea noastră, lovesc mai sofisticat și mai precis. Omenirea, cu mașinile și tehnologia noastră se dezvoltă, iar virușii și bolile se dezvoltă odată cu noi.

Pe vremuri oamenii erau mai simpli și, prin urmare, nu sufereau de boli moderne precum migrenele și depresia. Și în timpul nostru, chiar și animalele au început să sufere de boli umane. Înaintăm în dezvoltare. Prin urmare, trebuie să ne corectăm, altfel vor fi descoperiți viruși noi, și mai îngrozitori. Și va trebui să inventăm noi medicamente tot timpul, dar nu cred că vom reuși să câștigăm această cursă. La urma urmei, virușii vor deveni din ce în ce mai vicleni și mai specializați.

O persoană se dezvoltă, dar în același timp nu poate deveni mai înțeleaptă și nu poate începe să se corecteze. La urma urmei, egoismul omului crește tot timpul și îi acoperă ochii. Nu poate admite că el însuși este de vină pentru toate și că el caută o modalitate de a scăpa de lovitură în loc să o corecteze din răsputeri.

Natura ne spune că trebuie să ne corectăm. În locul guvernului, în locul programului de educație de stat, vine un mic virus pe care nici măcar nu îl poți vedea și ne educă pe toți într-un mod minunat. Nu ne-am plecat în fața oamenilor, în fața societății, dar ne-am înclinat în fața unui virus microscopic și suntem gata să-l ascultăm. Virusul decide cum trăim și cum lucrăm.

Să sperăm că treptat vom căpăta rațiune și sentimente pentru a înțelege cine suntem și în ce josnicie trăim, care este nedemnă de oameni. Poate ne va conduce la pocăință.

Din emisiunea KabTV „O conversație cu jurnaliștii” 1/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: