Să înclini lumea spre bine

557Cel de sus așteaptă de la noi doar o reacție. Porțiuni de lumină vin din partea superioară spre cea inferioară (fiecare dintre noi) și ne cere să răspundem corect. Cel de sus știe exact ce se întâmplă cu cel de jos, în ce stare se află cel de jos, pentru că El formează această stare pentru el.

Desigur, Cel de sus știe pentru ce este pregătit cel de jos. El aranjează pentru acesta toate condițiile exterioare și interne ale alegerii libere și lasă celor de jos un singur lucru de neînțeles și necunoscut lor – treimea mijlocie a lui Tiferet (Klipat Noga). În această stare, cel de jos trebuie să formeze el însuși linia de mijloc.

Dacă cel de jos, ca răspuns la influența Celui superior, construiește corect linia de mijloc, înseamnă că a fost recompensat. Apoi s-a înclinat cu adevărat pe sine și întreaga lume (întregul mediu pe care i l-a format partea superioară în acel moment) spre bine.

Prin urmare, tot ceea ce i se cere celui de jos, când simte o lipsă (Hisaron), este să se întoarcă spre Cel superior și să obțină de la El componenta care îi lipsește pentru a se înclina pe sine și întreaga lume spre bine.

La urma urmei, celui de jos îi lipsesc cunoștințele, simțirea și apoi capacitatea de a decide. El trebuie să primească toate acestea de la Cel de sus.

Cel de sus îi lasă un Klipat Noga, astfel încât cel de jos să dorească să se întoarcă la El și să obțină ceea ce îi lipsește. Dacă cel de jos este gata să primească această umplere de Klipat Noga, atunci o primește și aceasta este forța suplimentară de dăruire pe care o dobândește la gradul actual și datorită ei se ridică la gradul următor.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 12/10/10Cartea Zohar “Tzav (Comandă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: