Sa ne ridicam deasupra cunoasterii

Vorbim despre Creator pe baza Kelim-urilor (vaselor) noastre, cu condiţia ca suntem capabili să le corectăm. Putem să-L cunoastem doar prin Kelim-urile noastre corectate.

Kelim corectate funcţionează conform principiului: „Prin acţiunile Tale, Te vom şti.” Prin efectuarea aceleaşi acţiuni ca şi Creatorul, încep să aflu cine este El.

Acţiunile Creatorului sunt daruirea si de aceea eu, de asemenea, trebuie să vin la daruire pentru a-L cunoaşte. Acţiunile care sunt identice cu voinţa Sa, ma vor lasa sa-L inteleg: cine şi ce este El,   programul şi scopul Lui în raport cu mine, intenţiile şi poruncile Sale. Voi sti toate astea, atunci când îi voi semăna in actiuni, nu inainte.

Cum pot, deci, ajunge la acţiunile Creatorului? În acest scop, am să ating atributul de a darui.

Il atingem, trecand deasupra atributului de primire, deasupra Kelim-ului de primire, ceea ce se numeşte: „Credinţa mai presus de ratiune.”  Este esenta muncii noastre.

„Cunoaşterea” este ceea ce ştiu, simt, pot vedea în senzatiile dorintei de a primi. Iar „credinţa” este un alt atribut, mai înălţat. O ating depasind cunoştiinţele: Prima dată am nevoie sa descopar şi sa testez cunoştinţele mele şi apoi primesc o forţă de Sus, care-mi va permite să merg deasupra, în exact aceeaşi formă, dar mai mare. Aceasta înseamnă că avansez prin credinţă mai presus de ratiune.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 1/2/2011, „Mai presus de ratiune in Serviciul Divin”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: